Με πλοία παλαιάς τεχνολογίας, ηλικίας 15ετίας και άνω το δρομολόγιο Μυτιλήνη – Πειραιάς;- Τι ισχύει

Αντικαθίστανται όλα τα πλοία με παλαιάς τεχνολογίας, ηλικίας 15ετίας και άνω, τόσο για την άγονη γραμμή, όσο και για το δρομολόγιο Μυτιλήνη – Πειραιάς, προκειμένου αυτά να εξυπηρετούν τα δρομολόγια Δωδεκανήσων και Κυκλάδων;

Σοβαρή ανησυχία στους επαγγελματίες του τουρισμού και στους ταξιδιωτικούς πράκτορες, προκαλεί η πληροφορία ότι στο πλαίσιο της εξαγοράς της Hellenic Seaways από την Attica, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αποσυρθούν από τη Λέσβο τα πλοία της, καθώς και το «Νήσος Μύκονος» που πραγματοποιεί το δρομολόγιο της άγονης γραμμής συνδέοντας τα νησιά μας με την Καβάλα.



Προς το παρόν η φημολογία αυτή δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από τις δύο εταιρείες, ωστόσο έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι πολύ σύντομα, ίσως και από τις αρχές καλοκαιριού, όλα τα πλοία που πραγματοποιούν σήμερα τα καθημερινά δρομολόγια που συνδέουν τη Μυτιλήνη με τον Πειραιά, θα αντικατασταθούν και ότι θα τροποποιηθεί το πρόγραμμα των δρομολογίων.
Αναφερόμενος στο θέμα, ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, επισήμανε ότι ναι μεν υπάρχουν διαρροές από την πλευρά των εταιρειών ότι επίκεινται αλλαγές, ωστόσο κανείς δεν το επιβεβαιώνει επίσημα από τις εταιρείες.

«Η φημολογία που υπάρχει και ομολογουμένως είναι αρκετά έντονη το τελευταίο διάστημα, μιλά για αντικατάσταση των νέας τεχνολογίας πλοίων που κινούνται σήμερα στο Βόρειο Αιγαίο, με άλλα κάπως μεγαλύτερης ηλικίας. Ειδικότερα, λέγεται ότι το δρομολόγιο της άγονης γραμμής θα πραγματοποιείται από το πλοίο «Διαγόρας», ένα αρκετά παλιό πλοίο άνω των 15 ετών, που θα αντικαταστήσει το «Νήσος Μύκονος». Επίσης, στις γραμμές Μυτιλήνης Πειραιά θα αντικατασταθούν όλα τα πλοία της Blue Star που την εξυπηρετούν και την εκτέλεση των δρομολογίων θα αναλάβουν αποκλειστικά τα πλοία «Νήσος Ρόδος» και «Νήσος Σάμος». Όλα τα υπόλοιπα θα προωθηθούν σε γραμμές των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων. Το μόνο θετικό είναι ότι δεν αλλάζει η καθημερινή σύνδεση - προς το παρόν τουλάχιστον - όμως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις  το χειμώνα.

Σε περίπτωση που τα μηνύματα που λαμβάνουμε επιβεβαιωθούν, τότε το Βόρειο Αιγαίο επιστρέφει στο παρελθόν, την εποχή που είχαμε πλοία παλιάς τεχνολογίας και έκαναν τα δρομολόγια σε 12 - 14 ώρες. Αρνητική εξέλιξη για τα νησιά μας και τους Έλληνες τουρίστες που μετακινούνται το καλοκαίρι προς και από τα νησιά μας ακτοπλοϊκώς. Το πολύωρο ταξίδι και η γενικότερη ταλαιπωρία που αναγκαστικά υφίσταται ο επιβάτης, αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα, για να επιλέξει κάποιος τα νησιά μας για τις διακοπές του. Κανείς δεν θέλει να εγκλωβιστεί σε ένα πλοίο για 14 ώρες, ενώ με το αυτοκίνητό του σε μερικές ώρες βρίσκεται σ' έναν θαυμάσιο παραθαλάσσιο προορισμό της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης