Αποφυλακίζονται τρεις Ερυθραίοι κατηγορούμενοι για απόπειρα ζωοκλοπής στη Μόρια - Όλη η αλήθεια για τους πυροβολισμούς στη Μόρια!

Η νύχτα είχε από φωνές μέχρι πυροβολιοσμούς. Η Λέσβος παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον τα στοιχεία για την υπόθεση...

Αποφυλακίζονται, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, τρεις Ερυθραίοι αιτούντες άσυλο που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, κατηγορούμενοι για απόπειρα ζωοκλοπής στη Μόρια της Λέσβου. Σύμφωνα με το ίδιο βούλευμα, οι τρεις Ερυθραίοι που, από τις 23 του περασμένου Φεβρουαρίου, βρίσκονται προφυλακισμένοι στις φυλακές της Χίου αποφυλακίζονται και παραπέμπονται να δικαστούν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου.



Όπως η δημοσιογραφική έρευνα είχε αποκαλύψει, οι τρεις Ερυθραίοι, κόπτες χριστιανοί στο θρήσκευμα, συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου, όταν κτηνοτρόφος που αντιλήφθηκε ότι έκλεβαν ζώα από τη στάνη του, πυροβόλησε στον αέρα (σύμφωνα με την ομολογία του), θέλοντας να αποτρέψει την είσοδο μεταναστών στο κτήμα του. Οι τρεις Ερυθραίοι, οι οποίοι βρισκόταν λίγα μέτρα από το συμβάν κινούμενοι προς το παρεκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης, όπου προσεύχονταν οι ομόθρησκοι τους, ακούγοντας τους πυροβολισμούς έτρεξαν να κρυφτούν σε παρακείμενη επιχείρηση. Εκεί και συνελήφθησαν, ενώ ο κτηνοτρόφος τους αναγνώρισε συγκρίνοντας τους με τις εικόνες που είχε καταγράψει μέσα στη νύχτα κλειστό κύκλωμα καταγραφής που είχε εγκαταστήσει στη στάνη του.

Τι είχε όμως συμβεί; Όπως ο επιχειρηματίας είχε δηλώσει «το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (σ.σ. 21 Φεβρουαρίου) και ενώ ετοιμαζόμουν να κλείσω, τρεις-τέσσερις άνθρωποι μπήκαν στο μαγαζί μου και άρχισαν να φωνάζουν ‘police, police’, καθώς και κάτι άλλο που δεν καταλάβαινα αφού δεν γνωρίζω ξένες γλώσσες. Αμέσως κάλεσα το 100, λέγοντας σε μια γυναίκα αστυνομικό που απάντησε στην κλήση, ότι κάτι συμβαίνει. Λίγο μετά ήρθε και άλλος ένας, ενώ όλοι μαζί παρέμειναν εκεί μέχρι που ήρθε η αστυνομία που τους προσήγαγε, όπως και τον κτηνοτρόφο».

Τα ίδια που ο επιχειρηματίας είχε δηλώσει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κτηνοτρόφος επανέλαβε σε ένορκη κατάθεση του προκαλώντας το σοβαρό ερώτημα για το πώς μπορεί κάποιοι που αποπειράθηκαν να κλέψουν ζώα να ζητήσουν βοήθεια και μάλιστα καλώντας την αστυνομία;

Τελικά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, στο οποίο παραπέμφθηκε συμπληρωματική προανάκριση για το θέμα, με το βούλευμά του παραπέμπει σε δίκη τους τρεις Ερυθραίους για το αδίκημα της απόπειρας ζωοκλοπής από περισσότερους του ενός από κοινού, όμως διατάσσει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης και την απόλυσή τους από τη φυλακή με άλλους περιοριστικούς όρους (εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα σε τακτά διαστήματα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση προσέγγισης του επιδίκου κτήματος σε απόσταση 200 μέτρων).


Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, newsit.gr