Σούβλισαν αρνιά οι Χριστιανοί μετανάστες της Μοριας- Το Πασχαλινό γεύμα της Συνύπαρξης (PICS)

300 χριστιανοί πρόσφυγες και μετανάστες από το ΚΥΤ της Μόριας


300 χριστιανοί πρόσφυγες και μετανάστες από το ΚΥΤ της Μόριας γιόρτασαν χθες Λαμπροδευτέρα το δικό τους Πάσχα σε παραλιακό ξενοδοχείο στην περιοχή της Θερμής.

Μεγάλη Πασχαλινή γιορτή στήθηκε χθες Δευτέρα του Πάσχα, στον κήπο ξενοδοχείου στη Θερμή για τους περίπου 300 χριστιανούς όλων των δογμάτων, πρόσφυγες που ζουν σε δομές στη Λέσβο.Το γιορταστικό παραδοσιακό ελληνικό γεύμα, περιλάμβανε αρνιά στη σούβλα που μάλιστα προσέφεραν κτηνοτρόφοι του νησιού, τσουρέκια, κόκκινα αυγά, κλπ. Ενώ ιδιαίτερο χρώμα στη γιορτή έδωσαν με τραγούδια και χορούς της πατρίδας τους οι Αφρικανοί και Ασιάτες χριστιανοί, καθολικοί, Κόπτες, και Ευαγγελικοί Προτεστάντες.

Το πασχαλινό εορταστικό γεύμα εκτός της προσφοράς αρνιών από τους κτηνοτρόφους έγινε κατορθωτό και μέσω της χρηματικής βοήθειας που παρείχε η οργάνωση «Caritas» της καθολικής Αρχιεπισκοπής Στετίνου Πολωνίας, αλλά και μέσω της συνεισφοράς της οργάνωσης JRS (Jesuit Refugee Service), «Αλληλεγγύη για Όλους», «Help International» και «Movement on the Ground».

Η οργάνωση της γιορτής και ο συντονισμός της διοργάνωσης ήταν της τοπικής Κίνησης Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο».

ΦΩΤΟ: Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ