Στην Λέσβο την Πέμπτη ο πρώην Υπ. Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης- Παρουσιάζει την ΜεΡΑ25

στο πλαίσιο της περιοδείας του στην ελληνική περιφέρεια

Την Πέμπτη το πρωί αναμένεται να φτάσει στην Μυτιλήνη ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 (Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής) Γιάνης Βαρουφάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην ελληνική περιφέρεια με σκοπό να κάνει ευρύτερα γνωστές τις θέσεις του νεοπαγούς κομματικού σχηματισμού.

Τον Γιάνη Βαρουφάκη θα συνοδεύει ο οικονομολόγος και μέλος του ΜεΡΑ25 Αλέξης Σμυρλής ενώ κατά τη διάρκειά της επίσκεψής του θα συναντηθεί με εκπροσώπους συλλογικοτήτων και εθελοντές.



Το ελληνικό παρακλάδι του διεθνούς κινήματος DiEM25 του οποίου συνιδρυτή είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης, βαπτίστηκε από τα μέλη του κινήματος, με την συναίνεση της συντριπτικής πλειοψηφίας, ένα μήνα σχεδόν πριν την Ιδρυτική Συνδιάσκεψη που έλαβε χώρα την 26η Μαρτίου στην Αθήνα. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν μέλη  απ’ όλη την Ευρώπη.

Όπως σημειώνουν τα μέλη του κόμματος: «Το ελληνικό κόμμα του πρώτου διεθνικού πανευρωπαϊκού κινήματος DiEM25 είναι εδώ. Είναι εδώ για να φέρει πίσω στον ελληνικό λαό την αξιοπρέπεια και την ελπίδα (μια λέξη που τσαλακώθηκε βάναυσα τον Ιούλιο του 2015), προτείνοντας ρεαλιστικές εναλλακτικές στις μη εναλλακτικές της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού (της εγχώριας ολιγαρχίας, των ΜΜΕ της και του πολιτικού προσωπικού της»