Α. Κυρίτση «Η περιφερειακή Αρχή Β. Αιγαίου δεν μπορεί να παρακολουθεί ως θεατής τη δράση ακροδεξιών ομάδων»

«Η περιφερειακή Αρχή δεν μπορεί να παρακολουθεί ως θεατής τη δράση ακροδεξιών ομάδων και να υποδέχεται χωρίς θέσεις τις κυβερνητικές φιέστες» δηλώνει σε ανακοίνωση η Α. Κυριτση


23 Απριλίου 2018

Τα χτεσινοβραδινά γεγονότα στη Λέσβο, τα οποία οργανώθηκαν από παρακρατικές – ακροδεξιές ομάδες που επιτέθηκαν στους διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες στην πλατεία Σαπφούς, προσθέτουν μια ακόμη εξαιρετικά επικίνδυνη ψηφίδα σε ένα παζλ που συμπληρώνεται χρόνια τώρα με ευθύνη της κυβέρνησης και των Ευρωπαίων, τάχα εταίρων, που έχουν επιλέξει ένα συγκεκριμένο ρόλο για τη χώρα μας και πρωτίστως των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του πλανήτη, που έχουν μετατρέψει για μια ακόμα φορά την ευρύτερη περιοχή μας σε θέατρο νέων αναμετρήσεων και ανταγωνισμών.

Η Τουρκία, εντείνοντας την προκλητική και επιθετική πολιτική της απέναντι στην Ελλάδα, χρησιμοποιεί το προσφυγικό ως μέσο πίεσης και ευθείας υλοποίησης απειλών απέναντι στη χώρα μας.

Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν μπορεί να στέκεται ως θεατής και σχολιαστής, για μιαν ακόμη φορά, απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Οφείλουμε, οφείλετε ως περιφερειακή Αρχή, έστω και τώρα, να προωθήσετε πολιτικές, να πιέσετε για άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της έκρυθμης κατάστασης που λειτουργεί ως ωρολογιακή βόμβα πρωτίστως στα νησιά μας, αλλά και γενικότερα στην περιοχή μας.

Ειδικά ενόψει της κυβερνητικής φιέστας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τις επόμενες μέρες -η οποία ειρήσθω εν παρόδω αν και έχει ανακοινωθεί από τα ΜΜΕ ουδέποτε μας γνωστοποιήθηκε επισήμως- θα πρέπει με ομόφωνη απόφαση του επικείμενου Π.Σ., στις 26/4/2018, το προσφυγικό να είναι από τα κεντρικά θέματα που θα συζητηθούν.

Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να αποδεχτούμε, να αποδεχτείτε για άλλη μια φορά, τα όμορφα λόγια για «φιλοξενία και ανθρωπισμό», αλλά και τις υποσχέσεις για ανάπτυξη που θα ειπωθούν από τα στόματα των αποκλειστικά υπεύθυνων για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Τα όμορφα λόγια και το... χτύπημα στην πλάτη αυτών που καταδίκασαν τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου στη φτώχεια και την απομόνωση, αυτών που αποδέχτηκαν τα νησιά μας να μετατραπούν σε αποθήκες απελπισμένων ψυχών για χιλιάδες ανθρώπους που διώκονται εξαιτίας των πολέμων στους οποίους με χαρά συμμετέχει και η... πολιτισμένη Ευρώπη, είναι κυνική κοροϊδία και πρόκληση για τους νησιώτες.