Ο Άγιος Γεώργιος ξαναζωντάνεψε την Βρισα Λέσβου- Η Περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου στην ερειπωμένη Βρίσα (pics, vid)

η έφιππη περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου


Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η ερειπωμένη από το σεισμό της 12ης Ιουνίου του 2017 Βρίσα ζει μέσα από τους κατοίκους της που δεν ξεχνούν το χωριό τους, έγινε χθες το μεσημέρι, όπως και κάθε χρόνο, η έφιππη περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου.

Αυτή τη φορά όμως τα πάντα ήταν διαφορετικά, αφού η περιφορά έγινε ανάμεσα σε έρημα και ερειπωμένα σπίτια.

Ιδιαίτερα επώδυνη για όσους την έζησαν, το πέρασμα της εικόνας από τον Πλάτανο, στο κέντρο του χωριού, ιστορικό τόπο συνάντησης των Βρισαγωτών όπου στη θέση των καφενείων πλέον υπάρχουν σοροί μπάζων. Πριν από λίγες μέρες κατεδαφίστηκε και ό,τι είχε απομείνει όρθιο από τον σεισμό προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της ανοικοδόμησης.



Τη χθεσινη γιορτή που ολοκληρώνεται σημερα, μέρα γιορτής του Αγίου Γεωργίου στο παρεκκλήσι έξω από το χωριό, με λειτουργία, μουσικές και παράθεση παραδοσιακού γεύματος, οργανώθηκε από το σύλλογο των Φιλίππων της Βρίσας «'Αγιος Γεώργιος», τη δημοτική κοινότητα Βρίσας και τους κατοίκους του χωριού.


ΦΩΤΟ: Kostas Kostakis