Τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ ταξιδεύουν σε Μυτιλήνη και Μανταμαδο

ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΕ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ - ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ!
Τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι συνάντηση διεκδίκησης και αγώνα για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά και φτώχεια. Γι’ αυτό πλέον έχουν κατοχυρωθεί σαν θεσμός για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες. Αγκαλιάζουν τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες χιλιάδων μαθητών που εκφράζονται μέσα από συλλογικές εργασίες, μουσικά αφιερώματα, θεατρικές παραστάσεις και παιχνίδια. Σε πολλές περιοχές της χώρας τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ συνδυάζονται με αθλητικές δραστηριότητες, τουρνουά, παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες!
Το Σάββατο 28 Απρίλη στα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης και την Κυριακή 29 Απρίλη στο Πολύκεντρο Μανταμάδου θα πραγματοποιηθούν τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ. Με σύνθημα «Τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας. Να αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία, είναι δικαιοσύνη!»,δανεισμένο από τον Ισπανό συγγραφέα Μ. Θερβάντες, τα μαθητικά φεστιβάλ θα ταξιδέψουν στη Λέσβο με στόχο οι μαθητές και οι μαθήτριες να εκφραστούν συλλογικά με πολλούς τρόπους αλλά και να έρθουν σε επαφή με τις θέσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Στην πόλη το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ξεκινά στις 17:30 με τουρνουά μπάσκετ 3on3 με σύνθημα "Πέτα τη μπάλα στο καλάθι όχι τη ζωή σου! Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικα!".

Θα ακολουθήσει παιχνίδι γνώσης quizdom κατά των ναρκωτικών και άλλα πολλά!

Ακόμα, στα πλαίσια του Μαθητικού Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ομιλία- συζήτηση με θέμα “Φτώχεια, πόλεμος, προσφυγιά. Τι πάει στραβά;”. Καλούμε όλους τους φοιτητές, τους μαθητές και άλλους νέους με τη συμμετοχή τους να υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια στην απαράδεκτη και άνανδρη επίθεση ακροδεξιών- φασιστικών ομάδων απέναντι σε πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά στην πλατεία Σαπφούς. Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και μετανάστες. Να βροντοφωνάξουμε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους!

Μέσα από τα μαθητικά φεστιβάλ προβάλλονται οι αξίες του οργανωμένου αγώνα, της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης κόντρα στο ρατσισμό, τον ατομισμό, την απάθεια, τον ανταγωνισμό που καλλιεργεί το σύστημα σήμερα στους νέους και τις νέες. 

Τηλέφωνο συμμετοχής στο 3on3: 698 608 5049

Σας στέλνουμε το spot των φετινών μαθητικών φεστιβάλ. Μπορείτε να το βρείτε στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=zbTNzhUD-Oc

Σε ανακοίνωσή του το Τομεακό Συμβούλιο Λέσβου της ΚΝΕ τονίζει πως η μαζική συμμετοχή στο Μαθητικό Φεστιβάλ είναι απάντηση στην άνανδρη επίθεση κατά μεταναστών και προσθέτει:

"Όλοι εμείς
- που δεν δεχόμαστε την αδικία!
- που δεν ανεχόμαστε το χέρι του φασίστα που σηκώνεται απέναντι στον πρόσφυγα και κάνει “χάδια” στον πραγματικό εχθρό, το σάπιο σύστημα του καπιταλισμού!
- που δεν συμβιβαζόμαστε με τις εικόνες φρίκης του πολέμου, που δεν ανεχόμαστε να δολοφονούν λαούς για τους κέρδη των εκμεταλλευτών!
- που δεν μασάμε στα ψέματα ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, που πρωτοστατούν σε πολέμους κατά των λαών “προστατεύουν” τα σύνορα στο Αιγαίο από την τουρκική επιθετικότητα!
- δεν μένουμε απαθείς στο έγκλημα εις βάρος άλλων λαών, ξεριζωμένων ανθρώπων από τη χώρα τους εξαιτίας του πολέμου!

Όλοι εμείς είμαστε μαζί σου και εσύ είσαι ένας από εμάς!

Μαζί είμαστε πιο δυνατοί

- να καταδικάσουμε την απαράδεκτη και άνανδρη επίθεση ακροδεξιών - φασιστικών ομάδων κατά προσφύγων και μεταναστών, σε γυναίκες και μικρά παιδιά στην πλατεία Σαπφούς,

- να απομονώσουμε τη δράση των εγκληματικών φασιστικών ομάδων και των άλλων δυνάμεων που καλλιεργούν το ρατσισμό και το μίσος ανάμεσα στους λαούς,

- να βροντοφωνάξουμε να σταματήσει τώρα η συμμετοχή της χώρας μας στις επεμβάσεις στη Συρία και αλλού, που έχουν τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να ξεκουμπιστεί το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο που περιπολεί εδώ και δύο χρόνια μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ,
 - να καταδικάσουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που έχει ευθύνη για τις διευκολύνσεις που δίνει στο ΝΑΤΟ για το έγκλημα στη Συρία και αλλού, δίνοντας τη βάση της Σούδας και παραχωρώντας υποδομές, εδάφη και βάσεις για την εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ,

- να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους κυνηγημένους και να απαιτήσουμε να απεγκλωβιστούν τώρα όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί μας και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, ώστε να πάνε στη χώρα που επιθυμούν. Αυτό το στοιχειώδες δικαίωμα τους στερεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας,

- να στοχεύσουμε τα πυρά μας στον πραγματικό ένοχο, το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.

Μαζί είμαστε πιο δυνατοί

- για να τσακίσουμε την πηγή της αδικίας και να παλέψουμε για όσα μας αξίζουν!

για να φτιάξουμε έναν κόσμο ελεύθερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα όπου “θα πάρουν τα όνειρα εκδίκηση”.

Έχουμε επιλογή!


Με τη συμμετοχή μας εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις άνανδρες επιθέσεις των φασιστών! Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και μετανάστες! Υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους!"

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κάλεσμα σε μορφή pdf.