Αύξηση στις αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης κατά 71%

Επίπεδα ρεκόρ σε επισκέψεις ξένων τουριστών αναμένεται να καταγράψει φέτος το τουριστικό ρεύμα στη χώρα μας

Επίπεδα ρεκόρ σε επισκέψεις ξένων τουριστών αναμένεται να καταγράψει φέτος το τουριστικό ρεύμα στη χώρα μας, καθώς ήδη σημειώνεται διψήφια αύξηση, σε σχέση με πέρυσι, στον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων για τη θερινή σεζόν στα περισσότερα περιφερειακά αεροδρόμια.



Σύμφωνα με τα στοιχεία, ορισμένα από τα οποία ίσως διαφοροποιηθούν τους ερχόμενους μήνες, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφεται στις αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης κατά 71%, και ακολουθούν τα Κύθηρα κατά 66%, η Καλαμάτα κατά 59%, η Λήμνος κατά 58%, ο Βόλος κατά 56%, και η Κως κατά 40%.

Το θετικό από την αύξηση συνολικά κατά 21% του αριθμού των τουριστών που θα φτάσουν αεροπορικώς στη χώρα μας, υπολογίζονται σε 20 εκατομμύρια αντί 16,6 εκατομμύρια πέρυσι, είναι το γεγονός ότι ακόμη και νησιά όπως η Λέσβος και η Κως που αντιμετωπίζουν τα γνωστά προβλήματα με το μεταναστευτικό εμφανίζουν πολύ υψηλό αριθμό αεροπορικών αφίξεων τουριστών για φέτος.

Εκτός των αεροπορικών αφίξεων σε πολύ υψηλότερες, σε σχέση με πέρυσι, είναι και οι προκρατήσεις δωματίων σε ξενοδοχειακές μονάδες μέσω πακέτων των tour operators με αποτέλεσμα σχεδόν τα περισσότερα ξενοδοχεία να εμφανίζουν ήδη πληρότητες άνω του 80%.

Πηγή: newpost.gr