Για 5η χρονιά ετοιμάζεται εδώ και 40 ημέρες ο ξεχωριστός επιτάφιος «κέντημα» στον Αγ. Γεώργιο Κάτω Χάλικα Μυτιλήνης (pics)

Κάθε χρόνο οι ιεροί Ναοί προσπαθούν να στολίσουν όσο πιο όμορφα και με μυρωδάτα άνθη της άνοιξης τους Επιταφίους, θέλοντας να τιμήσουν τον λυτρωτή Χριστό που έπαθε για την σωτηρίου του Ανθρώπου.

Τα λευκά, τα κόκκινα και τα μωβ λουλούδια συνήθως κυριαρχούν αποτυπώνοντας τον χρωματισμό της ψυχικής διάθεσης των πιστών.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά δεκάδες γυναίκες ,άντρες και παιδιά δουλεύουν νυχθημερόν εδώ και εβδομάδες , στην ενορία του Αγ.Γεωργίου στον Κάτω Χάλικα για να βγάλουν εις πέρας ένα ξεχωριστό και πάλι αποτέλεσμα. Έναν επιτάφιο που ο στολισμός του θυμίζει ένα κέντημα ή ένα ψηφιδωτό από άνθη.Η όλη διαδικασία του στολισμού του Επιταφίου αποτελεί πραγματικά μία ιεροτελεστία για τους ενορίτες

Ψηφίδα-ψηφίδα δημιουργούν και φέτος μια καινούργια μοναδική παράσταση και με ένα ακόμα δυσκολότερο βήμα για φέτος προσπαθώντας να "κεντήσουν" χάντρα-χάντρα μία αγιογραφία με το πρόσωπο του Ιησού Χριστού με το αγκάθινο στεφάνι , ένα πραγματικό κομψοτέχνημα που χρειάζεται εξαιρετικά λεπτή και χρονοβόρα εργασία αλλά κάνει όλους όσους εργάζονται απ΄τον περασμένο Νοέμβρη να δουλεύουν με περίσσιο μεράκι , αδημονώντας για το καλύτερο αποτέλεσμα.Την όλη προσπάθεια επιβλέπει πάντοτε με πατρικό ενδιαφέρον ο εφημέριος του Ναού π.Γρηγόριος Πολύμος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την πραγματοποίηση του στολισμού όλο και περισσότεροι ενορίτες κάθε χρόνο προσφέρονται να βοηθήσουν.

Όπως αναφέρει και ο Πάτερ Γρηγόριος Πολύμος:  «Για 5η συνεχόμενη χρονιά εδώ και 40 μέρες στην ενορία του Αγίου Γεωργίου στον Κάτω Χάλικα άνδρες, γυναίκες και παιδιά ετοιμάζουν με αγάπη και υπομονή τον πρωτότυπο επιτάφιο της εκκλησίας πλέκοντας μία-μία τις χιλιάδες χαντρές απ τις οποίες αποτελείται .Ένα σωστό αριστούργημα απ'τα χέρια των πιστών της ενορίας θα θαυμάσουμε και φέτος.»

Δείτε τους επιτάφιους τις χρονιές 2014, 2015, 2016 και 2017