12,5 εκ. ευρώ στην Λέσβο για τις ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Ιανουαρίου

Eνισχύεται με 12,5 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την αποκατάσταση ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Λέσβο.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, ενισχύεται η Λέσβος με 12,5 εκατ. ευρώ για έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία έπληξαν το νησί στις 11 και 13 Ιανουαρίου 2018.Οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και θα διατεθούν για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου της Λέσβου, το οποίο υπέστη μεγάλες ζημιές λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων, καθώς και για υποδομές πρόληψης φυσικών καταστροφών (αναχώματα χειμάρρων).

Για την χρηματοδότηση των έργων ο κ. Χαρίτσης δήλωσε: «Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και κινητοποιήσαμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών. Δεσμεύσαμε τους αναγκαίους πόρους για την υλοποίηση των έργων στο οδικό δίκτυο και τις υποδομές πρόληψης φυσικών καταστροφών. Με το σύνολο των έργων που υλοποιούμε από εθνικούς πόρους του ΠΔΕ, βελτιώνουμε τις τοπικές υποδομές και στεκόμαστε στο πλευρό των νησιωτών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους».