Εγκρίθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το μεγάλο έργο της Λαγκαδας…που θα «παραλύσει» την Μυτιλήνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Πράσινο φως για το μεγάλο έργο…


Το οριστικό πράσινο φως και την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή Βουρνάζων Αεροπόρου Γιανναρέλλη και Λαγκάδας πήρε χτες σε ένα επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο η ΔΕΥΑΛ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες από τον ανάδοχο το επόμενο διάστημα.

Η αρχική πρόβλεψη της ΔΕΥΑΛ, ήταν το έργο να ξεκινήσει τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, ώστε να αποφευχθούν οι δυσμενείς χειμερινές καιρικές συνθήκες και να προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στη διάρκεια της άνοιξης.

Στο δημοτικό συμβούλιο πάντως δεν υπήρξε ουσιαστική απάντηση στην αγωνία των ενδιαφερομένων, για τη διασφάλιση της έστω υποτυπώδους λειτουργίας των επιχειρήσεών τους κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου, αντίθετα με τον τρόπο που αυτό πρόκειται να υλοποιηθεί, προβλέπεται η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των ανωτέρω δρόμων για τουλάχιστον 3 χρόνια, χωρίς δυνατότητα εναλλακτικής λύσης, με τη διασφάλιση μίας μικρής λωρίδας κυκλοφορίας ελαφρών οχημάτων. 



Οι επιχειρηματίες και κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν ψάχνουν κάποια φόρμουλα ώστε να μπλοκάρουν το έργο και σύμφωνα με πληροφορίες μας θα αναζητήσουν και εγγράφως την σύμφωνη γνώμη όλων των φορέων τους οποίους επικαλέστηκε η ΔΕΥΑΛ. Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Τροχαία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Επιμελητήριο Λέσβου, Λιμενικό Ταμείο, Λιμεναρχείο κ.α.