Ανακοίνωση του Δ/ντή της Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου για την ακύρωση της συναυλίας του Νίκου Πορτοκάλογλου στην Μυτιλήνη

Όπως είχε γράψει το LesvosPost στις 14 Φεβρουαρίου ο Νίκος Πορτοκάλογλου στα πλαίσια της καμπάνιας η «Σχολική Εκδρομή» θα αναζητούσε νέα ταλέντα στο τραγούδι από το Μουσικό Σχολειό Μυτιλήνης.

Η συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου ήταν προγραμματισμένη για τις 9 Μάρτιου όπως είχε ανακοινώσει και ο ίδιος ο τραγουδοποιός μέσω της σελίδας του στο facebook…

Τελικά όλα άλλαξαν και η συναυλία και περιοδεία του καλλιτέχνη στην Μυτιλήνη ακυρώθηκε.

Ο Δ/ντής της Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου δίνει την δική του εκδοχή για την συναυλία και τους λόγους που ακυρώθηκε:

«Σχετικά με την ακύρωση της συναυλίας του Νίκου Πορτοκάλογλου»

Μετά από Δημοσιεύματα στον Τοπικό Τύπο στα οποία φαίνεται να εμπλέκεται η Υπηρεσία μας στην υπόθεση της ακύρωσης της συναυλίας του Νίκου Πορτοκάλογλου σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό ότι ουδέποτε είχαμε ενημερωθεί είτε εγγράφως είτε προφορικά για οποιοδήποτε αίτημα ή την πρόθεση του Νίκου Πορτοκάλογλου να διοργανώσει συναυλία με το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης.



Εάν μετά την αποστολή του αιτήματος από τον καλλιτέχνη το εν λόγω Σχολείο είχε συνεργαστεί με τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου και τη Σχολική Σύμβουλο Μουσικής, κα. Αναγνωσταρά Ευανθία, η οποία έχει την Παιδαγωγική Ευθύνη του Σχολείου, το θέμα θα είχε διευθετηθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις προς όφελος του Σχολείου και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα, από τη στιγμή που η Υπηρεσία μας αλλά και η Σχολική Σύμβουλος που έχει την παιδαγωγική ευθύνη είναι φορείς που είναι οι πλέον αρμόδιοι για τη διεκπεραίωση τέτοιων ζητημάτων.

Παρόλα αυτά επισημαίνουμε ότι για τέτοια ή σχετικά θέματα (είσοδος τρίτων σε σχολεία, υλοποίηση εκδηλώσεων, κτλ) έχουν ενημερωθεί οι Δ/ντές των Σχολικών Μονάδων αρμοδιότητάς μας, εγγράφως αλλά και προφορικά επανειλημμένως στις συναντήσεις τους με το Δ/ντή της Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου, κ. Καπιωτά Μιχαήλ, στα γραφεία της Υπηρεσίας μας.

Ο Δ/ντής της Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου

Καπιωτάς Μιχαήλ