20 Σεπτεμβρίου η πρώτη δίκη του σκανδάλου της συνεταιριστικής- Διαμαρτυρία του συλλόγου μεριδιούχων Λέσβου στα δικαστήρια Μυτιλήνης (pics)

Η 3η κατά σειρά αναβολή δόθηκε σήμερα για την πρώτη μεγάλη υπόθεση του σκανδάλου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου  που έρχεται στο δικαστήριο, αυτή της υπόθεσης Μπεμπεδέλλη που ζημίωσε την τράπεζα πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ.


Λόγω της αποχής των δικηγόρων αυτή την εβδομάδα το δικαστήριο μετέθεσε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 20 Σεπτεμβρίου του 2018.

Εν τω μεταξύ διαστάσεις εκ των έσω παίρνει η αποχή των δικηγόρων της Λέσβου , με αποτέλεσμα να αναβληθούν σημαντικές δίκες όπως η σημερινή. Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα τα νέα της Λέσβου 35 δικηγόροι υπέγραψαν κείμενο ζητώντας γενική συνέλευση για το θέμα αυτό καθώς την απόφαση για αποχή, έλαβε το διοικητικό συμβούλιο και όχι η γενική συνέλευση όπως προβλέπεται ενώ εκφράζουν την άποψη ότι το αίτημα για την διεκδίκηση της αίθουσας της πολλαπλών χρήσεων ΓΓ Αιγαίου για τις ανάγκες του εφετείου , πρέπει να την εγείρουν οι δικαστικοί και όχι οι δικηγόροι. Χθες  αιχμές για το θέμα αυτό άφησε ο σύλλογος μεριδιούχων που σήμερα με πλακάτ έξω από το δικαστικό μέγαρο διαμαρτυρήθηκε για τη νέα αναβολή.

Το σύλλογο μεριδιούχων, και το δήμου Λέσβου  εκπροσώπησε σήμερα στο δικαστήριο ο δικηγόρος Βαγγέλης Γκιγκιλίνης ο οποίος δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής κατά  9 από τους 12 κατηγορούμενους καθώς θεωρούν ότι οι κύριοι Αλμπάνης, Αθανάσης και Πίτσιος είναι αυτοί που ανέδειξαν το σκάνδαλο.


ΦΩΤΟ: Γ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ