Ξεκαθάρισμα λογαριασμών και απόπειρα ανθρωποκτονίας στο κέντρο του Παπαδου Γέρας Λέσβου

Ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό με πυροβολισμούς στην περιοχή της Γέρας, αναστάτωσε την κοινωνία του νησιού μας, την Τετάρτη το βράδυ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η συμπλοκή συνέβη στην πλατεία Παπάδου Γέρας, κοντά στην εκκλησία του Ταξιάρχη, με πρωταγωνιστές δύο άτομα της περιοχής. Προηγήθηκε φραστικό επεισόδιο ή όπως εικάζεται από άλλους, ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Πρόκειται για δύο άτομα αρκετά γνωστά στην κοινωνία της περιοχής.

Ο 32χρονος που τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς, είναι ο γνωστός Ταξιάρχης Α., που κατά καιρούς με την παραβατική και προκλητική συμπεριφορά του έχει αναστατώσει τους κατοίκους της Γέρας.



Ο εν λόγω νεαρός, χρήστης αλκοόλ και ουσιών προκαλούσε συνεχώς προβλήματα στους συνδημότες του, είτε εξυβρίζοντας και απειλώντας τους, για να του δώσουν χρήματα ή εμπορεύματα από τα καταστήματά τους, είτε με άλλους τρόπους, κάνοντας τη ζωή τους δύσκολη.

Ο φερόμενος ως δράστης, κατάγεται από τη Γέρα, όπου διαμένει μόνιμα το τελευταίο διάστημα, έχοντας ζήσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στην Αθήνα, εργαζόμενος σε νυχτερινά μαγαζιά.

Ο 32χρονος τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς, στα πόδια και στην ωμοπλάτη και αργά το βράδυ μεταφέρθηκε με C130 στην Αθήνα σε κρίσιμη κατάσταση.



Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Απόπειρα ανθρωποκτονίας

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, διενεργείται προανάκριση για περίπτωση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 32χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα την 21-02-2018, στην περιοχή της Γέρας στη Λέσβο.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος ενός 48χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, ο 48χρονος δράστης, τραυμάτισε σοβαρά με πυροβόλο όπλο τον 32χρονο, σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή της Γέρας.

Ο τραυματισθείς μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) κάλυκες και τέσσερις (4) βολίδες πυροβόλου όπλου.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.