Στις φυλακές τις Χίου οι μετανάστες που αποπειράθηκαν να κλέψουν τον 55χρονο κτηνοτρόφο στην Μορια

Στις φυλακές της Χίου θα οδηγηθούν οι τρεις νεαροί μετανάστες

Στις φυλακές της Χίου θα οδηγηθούν οι τρεις νεαροί μετανάστες που πυροβόλησε εναντίον τους ο 55χρονος κτηνοτρόφος από τη Μόρια όταν εκείνοι  προσπάθησαν να παραβιάσουν μάντρα κάτω από το σπίτι του για να αφαιρέσουν πρόβατα.

Οδηγήθηκαν και εκείνοι στο αυτόφωρο και ο εισαγγελέας τους έκρινε προφυλακιστέους μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.  Ο κτηνοτρόφος προσκόμισε στην αστυνομία   το υλικό από κάμερες που είχε τοποθετήσει έξω από το σπίτι του και κατέγραψαν το περιστατικό, ενώ η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται για την εμπλοκή τους και σε άλλα περιστατικά κλοπών. Ο κτηνοτρόφος παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο στις 2 Απριλίου του 2019 ενώ στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν τέσσερα κυνηγετικά όπλα και ένα πιστόλι που κατείχε παράνομα.



Εν τω μεταξύ στον εισαγγελέα προσκόμισε ο πρόεδρος της κοινότητας Μόριας, φάκελο με 80 καταγεγραμμένα από την αστυνομία περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών σε σπίτια και κτήματα στην περιοχή, από τον Αύγουστο του 2017, και τη Δευτέρα θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για αυτά τα περιστατικά.

Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ