Ούζο Πλωμαρίου

Ούζο Πλωμαρίου
Ούζο Πλωμαρίου

Μπαλάφας «Δεν είναι τρομερή η καταστροφή από τους μετανάστες στις τοπικές κοινωνίες που τους φιλοξενούν»- «Στην Ελλάδα θα μείνουν 30.000 μετανάστες»

Δεν είναι τρομερή η καταστροφή από τους μετανάστες στις τοπικές κοινωνίες που τους φιλοξενούν, δήλωσε ο κ. Μπαλάφας


Δεν είναι τρομερή η καταστροφή από τους μετανάστες στις τοπικές κοινωνίες που τους φιλοξενούν, δήλωσε ο κ. Μπαλάφας, αναφερόμενος στις συνθήκες που επικρατούν στα ελληνικά νησιά που φιλοξενούν μετανάστες.

Τόσο οι ίδιοι οι μετανάστες όσο και οι κάτοικοι των περιοχών που τους φιλοξενούν καταγγέλλουν επανειλλημμένα είτε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους είτε τη δύσκολη συμβίωση μεταξύ ντόπιων και μεταναστών, αφού συχνά γίνονται «εξεγέρσεις» ή σημειώνονται συμπλοκές μεταξύ των μεταναστών.Ωστόσο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα, όχι μόνο δεν είναι… τρομερή η καταστροφή -τουλάχιστον βλέπει καταστροφή- αλλά είναι διαχειρίσιμος ο αριθμός των μεταναστών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Ελλάδα θα μείνουν 30.000 μετανάστες και ο αριθμός αυτός, αν δεν υπήρχαν οι ροές, είναι εύκολα διαχειρίσιμος.  

«Δεν υπάρχει καμία τρομερή επιρροή στην κοινωνική ζωή στο Βαθύ της Σάμου. Δεν είναι τρομερή η καταστροφή» είπε ο κ. Μπαλάφας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ωστόσο παραδέχτηκε ότι «η κατάσταση μέσα στα κέντρα υποδοχής και τεκμηρίωσης ξέφυγε ένα διάστημα, είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες, αλλά προσπαθούμε βήμα το βήμα να τις διορθώσουμε, κι εγώ θα ήθελα να υπάρξει ένα θαύμα και να σταματήσουν οι ροές».

Όσον αφορά τις ροές, υποστήριξε ότι «από τις 15 Αυγούστου και μετά ξέφυγε η κατάσταση, τώρα το μαζεύουμε».