Στους δρόμους το Εργατικό Κέντρο Λέσβου για την κατάργηση της Απεργίας- 2 συλλαλητήρια στην Πλατεία Σαπφούς

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την κατάθεση και την ψήφιση των νέων αντιλαϊκών μέτρων εξαπολύει ένα νέο γύρο επιθέσεων στη ζωή των εργαζομένων, στη ζωή των λαϊκών νοικοκυριών.

Τα νέα μέτρα που θα έρθουν θα προστεθούν στα ήδη βάρβαρα μέτρα με μοναδικό σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση των μονοπωλίων, την μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου που αυτή βέβαια επιτυγχάνεται με την παραπέρα εξαθλίωση των εργαζομένων, του λαού.

Το πολυπόθητο «τέλος» των μνημονίων όπως διαλαλεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είναι παρά μόνο ένα ακόμη ψέμα που προστίθεται στα τόσα που έχουν πει.

Δεν έχει τέλος η παραπλάνηση τους! Δεν έχουν τέλος τα ψέμματα τους!

Με τα νέα αυτά μέτρα βάζουν εμπόδιο στη συνδικαλιστική δράση, χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία, χτυπάνε την οργάνωση της εργατικής τάξης και προσπαθούν να βάλουν στο γύψο το λαό. Άξιοι συμπαραστάτες στην νέα αυτή επίθεση αποτελούν ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, που για άλλη μια φορά με τη στάση των συμβιβασμένων ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και των παρατάξεων τους ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΜΕΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν την πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργία τη μέρα ψήφισης των μέτρων, αποδεικνύουν περίτρανα ότι τάσσονται με την εργοδοσία, ότι είναι τα τσιράκια τους, ότι βάζουν σε «πάγο» τις διαθέσεις ακόμα και τώρα που χτυπιέται το δικαίωμα στην απεργία!  Τώρα είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ οι εργαζόμενοι να τους απομονώσουν, να τους γυρίσουν την πλάτη.

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να δυναμώσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να γίνει ο ίδιος ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Να δοθεί απάντηση στα νέα μέτρα. Το δικαίωμα στην απεργία κατακτήθηκε με αγώνες, θυσίες και αίμα από την εργατική τάξη και δεν θα επιτρέψουμε να απλώσουν τα ξερά τους, δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν ταφόπλακα στα δικαιώματα μας.

Οργανώνουμε την αντεπίθεση μας! Απαντάμε αγωνιστικά, παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Αν δεν τους σταματήσουμε εμείς αυτοί δεν πρόκειται να σταματήσουν!

Συνεχίζουμε :

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ περιοδεία στις γειτονιές της Μυτιλήνης
Πέμπτη 11 Ιανουαρίου στις 6.00 μ.μ εξόρμηση στα εμπορικά καταστήματα στη Μυτιλήνη
Παρασκευή 12 Ιανουαρίου συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς στις 6.30 μ.μ

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου συλλαλητήριο στην Πλ. Σαπφούς στις 6.30 μ.μ