Δήμος Λέσβου: «Με κυβερνητική εντολή απομακρύνθηκαν τα αυτοκίνητα του Δήμου που είχαν μπλοκάρει τους οικίσκους στο λιμάνι-Περίεργη η στάση της ΕΛ.ΑΣ»

Με νέα ανακοίνωση πριν από λίγο ο Δήμος Λέσβου μιλάει για μεταφορά των 5 οικίσκων με κυβερνητική εντολή στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Όπως λέει λοιπόν ο Δήμος Λέσβου οι συγκεκριμένοι οικίσκοι μεταφέρθηκαν από Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών & Προσφύγων που υπάρχει στα Ιωάννινα, κάτι το οποίο είχε αποκαλύψει το lesvospost.com από τον Νοέμβριο και μΆλιστα με έγγραφα απο το ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αλλά δεν υπήρξε τότε καμιά αντίδραση… ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι με παρέμβαση της αστυνομίας τα αυτοκίνητα του Δήμου Λέσβου μετακινήθηκαν ώστε να αποχωρήσουν οι οικίσκοι από το εμπορικό λιμάνι Μυτιλήνης προς την Μορια…

Όταν εμείς φωνάζουμε δήμαρχε και αποκαλύπτουμε στοιχεία, φήμες, πληροφορίες, εσείς απλώς στέλνετε ανακοινώσεις, όπως την χθεσινή και λέτε για ποινικές ευθύνες των ΜΜΕ που αποκαλύπτουν πράγματα τα οποία εσείς οι ίδιοι θα έπρεπε να γνωρίζεται…..

Μήπως και τους οικίσκους τελικά τους έφερε στην Λέσβο κανένα ΜΜΕ;;;Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Λέσβου:

Έπειτα από τον χθεσινό αποκλεισμό από το Δήμο Λέσβου των οικίσκων που μεταφέρθηκαν χωρίς καμία ενημέρωση στο λιμάνι της Μυτιλήνης, τα αυτοκίνητα του Δήμου τα ξημερώματα της Κυριακής 03/12/2017 μετακινήθηκαν με κυβερνητική εντολή και οι οικίσκοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Για μια ακόμα φορά το συνήθως απών κράτος «λειτούργησε» χωρίς να λαμβάνει υπόψιν του τη λαϊκή βούληση που εκφράστηκε με μαζικό και κατηγορηματικό τρόπο στην συγκέντρωση της 20ης Νοεμβρίου 2017. Καταγγέλλουμε προς κάθε κατεύθυνση αυτή την  ενέργεια στυγνού εκβιασμού προς τους κατοίκους της Λέσβου, καθώς το Υπουργείο και η Κυβέρνηση επιχειρούν για μια ακόμα φορά να λάβουν αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. Ακόμα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Κυβέρνηση αδρανεί σκοπίμως περιμένοντας να φθάσει η κατάσταση σε οριακό σημείο, ώστε επικαλούμενη το ανθρωπιστικό αίσθημα να εκβιάσει τους νησιώτες να δεχθούν τη δημιουργία νέων δομών. Με αυτό τον τρόπο μεταφέρει τις ευθύνες της απραξίας της για τη μη έγκαιρη μεταφορά προσφύγων - μεταναστών από την ηπειρωτική χώρα, στις πλάτες των νησιωτών.
  
Ανεπίσημα και χωρίς καμία επικοινωνία από το αρμόδιο Υπουργείο αποδείχθηκε πως ο μικρός αυτός αριθμός οικίσκων προορίζονταν για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών στο ΚΥΤ Μόριας. Οι συγκεκριμένοι οικίσκοι μεταφέρθηκαν από Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών & Προσφύγων που υπάρχει στα Ιωάννινα. Οι μάσκες έπεσαν. Είναι ξεκάθαρη, πλέον η πρόθεση της Κυβέρνησης να μετατρέψει τα νησιά μας σε νησιά φυλακές. Πρόκειται για μια προκλητική μεθόδευση, αφού αντί να μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά σε δομές που υπάρχουν στην ηπειρωτική Ελλάδα, σύμφωνα με τη λογική, το δίκαιο και ηθικό αλλά και τη βούληση του Λεσβιακού Λαού, κάνουν ακριβώς το αντίθετο μεταφέροντας εξοπλισμό φιλοξενίας τους από την ηπειρωτική Ελλάδα στα νησιά. Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να κλείσουν τα Κέντρα των ηπειρωτικών περιοχών φορτώνοντας συνεχώς νέα βάρη στους νησιώτες. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην απαράδεκτη αυτή μεθόδευση και θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, για να ανατρέψουμε τους δόλιους αυτούς σχεδιασμούς που υποθηκεύουν το μέλλον του τόπου μας.Αξιοπρόσεκτη, όμως, είναι και η στάση της Αστυνομίας - που άραγε με ποιες άνωθεν εντολές - έσπευσε άμεσα να μετακινήσει τα οχήματα του Δήμου που είχαν αποκλείσει τα κοντέινερ. Οι εντολείς αυτοί, δεν είχαν την ίδια αμεσότητα και ευαισθησία  όταν – παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας – η Αστυνομία δεν επενέβη εγκαίρως στην κατάληψη της Πλατείας Σαπφούς, στην παράνομη κατάληψη των κτιρίων Χαϊτόγλου και Λεβεντέλλη, αλλά και άλλων ιδιωτικών και δημόσιων χώρων από διάφορες ομάδες, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο να ενταθεί το αίσθημα ανασφάλειας  στην τοπική μας κοινωνία.    


Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας μας συνεχίζεται και εντείνεται. Καλούμε τους συμπολίτες μας, τους Λέσβιους απόδημους και όλους τους νησιώτες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό - προσφυγικό την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 1 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στην Αθήνα, διατρανώνοντας στα κέντρα εξουσίας την απόφασή μας για άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών μας . Τα νησιά μας δεν είναι και δεν θα γίνουν φυλακές.