Επέκταση του ΚΥΤ της Μοριας σχεδιάζει ο Μουζαλας- Έγραφα ντοκουμέντα

Ο Μουζαλας συνεχίζει το έργο του.. και σχεδιάζει άμεσα την επέκταση του ΚΥΤ της Μοριας.. αντί για την αποσυμφόρηση που ζητά ο Δήμαρχος Λέσβου..


1. Στις 16-11-2017 δημοσιεύτηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συµµετοχή στη διενέργεια διαπραγμάτευσης για την ανάδειξη αναδόχου και τη σύναψη σύµβασης παροχής υπηρεσιών µεταφοράς 91 οικίσκων από τη ∆οµή Φιλοξενίας «ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» στα Κέντρα Υποδοχής/Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) ν. ΛΕΣΒΟΥ, ν. ΚΩ και ν. ΛΕΡΟΥ. Οι διαστάσεις των οικίσκων είναι (Μ) 6µ Χ (Π) 3µ Χ (Υ) 2,5µ και προορίζονται οι 65 από αυτούς για το Στρατόπεδο «ΠΑΡΑ∆ΕΛΗ» στη Μόρια, οι 17 για το Στρατόπεδο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΖΑΡΗ» στην περιοχή Πυλί Κω και οι 9 για την περιοχή ΛΕΠΙ∆Α Λέρου.

Ημερομηνία αποσφράγισης προσφορών 21-11-2017, με επιδιωκόµενο χρονικό ορίζοντα μεταφοράς των οικίσκων µέχρι την 30-11-2017. (εικόνες 1 έως 3)



2. Στις 20-11-2017 εγκρίνεται πίστωση 12.000 € για την εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή Βάσεων από Οπλισµένο Σκυρόδεµα για την Εγκατάσταση 65 Οικίσκων Διαµονής στο ΚΥΤ ΛΕΣΒΟΥ» (εικόνες 4 και 5)

3. Στις 24-11-2017 προκηρύσσεται διαγωνισμός για την ανάθεση της αποξήλωσης 13 αερολεβήτων από το Κέντρο Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Μεταναστών <ΚΟΡΔΕΛΙΟ-ΣΟΦΤΕΞ> για επαναχρησιμοποίηση σε ΚΥΤ Νήσων Ανατολικού Αιγαίου (διεξαγωγή διαγωνισμού 1-12-2017) (εικόνα 6)

Από τα παραπάνω προκύπτει σαφώς ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει στην άμεση αποσυμφόρηση και την άμεση μεταφορά μεταναστών από τη Μόρια σε άλλες (κλειστές) δομές της ενδοχώρας (όπως πρότεινε ο δήμαρχος Λέσβου), αφού φροντίζει την…αποψίλωση των δομών αυτών (μεταφορά 65 οικίσκων από δομή στα Γιάννενα στο ΚΥΤ Μόριας και αποξήλωση αερολεβήτων από τη δομή Κορδελιό-Σόφτεξ σε ΚΥΤ των νησιών ανατολικού αιγαίου) και την ενίσχυση-επέκταση της Μόριας (κατασκευή βάσεων για την εγκατάσταση των 65 οικίσκων).



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ???

ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΕΡΟΛΕΒΗΤΩΝ???

ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ???


Έγραφα ντοκουμέντα