Επέκταση του ΚΥΤ της Μοριας σχεδιάζει ο Μουζαλας- Έγραφα ντοκουμέντα

Ο Μουζαλας συνεχίζει το έργο του.. και σχεδιάζει άμεσα την επέκταση του ΚΥΤ της Μοριας.. αντί για την αποσυμφόρηση που ζητά ο Δήμαρχος Λέσβου..


1. Στις 16-11-2017 δημοσιεύτηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συµµετοχή στη διενέργεια διαπραγμάτευσης για την ανάδειξη αναδόχου και τη σύναψη σύµβασης παροχής υπηρεσιών µεταφοράς 91 οικίσκων από τη ∆οµή Φιλοξενίας «ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» στα Κέντρα Υποδοχής/Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) ν. ΛΕΣΒΟΥ, ν. ΚΩ και ν. ΛΕΡΟΥ. Οι διαστάσεις των οικίσκων είναι (Μ) 6µ Χ (Π) 3µ Χ (Υ) 2,5µ και προορίζονται οι 65 από αυτούς για το Στρατόπεδο «ΠΑΡΑ∆ΕΛΗ» στη Μόρια, οι 17 για το Στρατόπεδο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΖΑΡΗ» στην περιοχή Πυλί Κω και οι 9 για την περιοχή ΛΕΠΙ∆Α Λέρου.

Ημερομηνία αποσφράγισης προσφορών 21-11-2017, με επιδιωκόµενο χρονικό ορίζοντα μεταφοράς των οικίσκων µέχρι την 30-11-2017. (εικόνες 1 έως 3)2. Στις 20-11-2017 εγκρίνεται πίστωση 12.000 € για την εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή Βάσεων από Οπλισµένο Σκυρόδεµα για την Εγκατάσταση 65 Οικίσκων Διαµονής στο ΚΥΤ ΛΕΣΒΟΥ» (εικόνες 4 και 5)

3. Στις 24-11-2017 προκηρύσσεται διαγωνισμός για την ανάθεση της αποξήλωσης 13 αερολεβήτων από το Κέντρο Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Μεταναστών <ΚΟΡΔΕΛΙΟ-ΣΟΦΤΕΞ> για επαναχρησιμοποίηση σε ΚΥΤ Νήσων Ανατολικού Αιγαίου (διεξαγωγή διαγωνισμού 1-12-2017) (εικόνα 6)

Από τα παραπάνω προκύπτει σαφώς ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει στην άμεση αποσυμφόρηση και την άμεση μεταφορά μεταναστών από τη Μόρια σε άλλες (κλειστές) δομές της ενδοχώρας (όπως πρότεινε ο δήμαρχος Λέσβου), αφού φροντίζει την…αποψίλωση των δομών αυτών (μεταφορά 65 οικίσκων από δομή στα Γιάννενα στο ΚΥΤ Μόριας και αποξήλωση αερολεβήτων από τη δομή Κορδελιό-Σόφτεξ σε ΚΥΤ των νησιών ανατολικού αιγαίου) και την ενίσχυση-επέκταση της Μόριας (κατασκευή βάσεων για την εγκατάσταση των 65 οικίσκων).Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ???

ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΕΡΟΛΕΒΗΤΩΝ???

ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ???


Έγραφα ντοκουμέντα