Με κοντάρια, κουκούλες, κράνη, μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μετανάστες και ΜΚΟ στην Πλατεία Σαπφούς- Απειλές σε καταστηματάρχη (pics, vids)

Με κοντάρια, κουκούλες, κράνη, απειλές σε καταστηματάρχες, μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μετανάστες και κατάληψη στον ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε χτες το μεσημέρι η διαδήλωση του Συντονισμού της Λέσβου για το Προσφυγικο.


Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου περίπου 30 με 40 Αφγανοί και ομάδα αντεξουσιαστων.

Η κατάληψη σημειώθηκε μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν περίπου 70-80 άτομα στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε ο Συντονισμός Λέσβου για το Προσφυγικο συμμετείχαν μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μετανάστες, ξένοι εργαζόμενοι σε ΜΚΟ, αλληλέγγυοι αλλά και περίπου 40 ατομα του αναρχικού χώρου φορώντας κουκούλες, κράνη, κρατώντας κοντάρια αλλά και σημαίες με αναρχικά σύμβολα.Αξίζει να σημειώσουμε ότι αντεξουσιαστες απείλησαν γνωστο καταστηματάρχη της Μυτιλήνης μέσα στην αγορά της Ερμού λέγοντας του ότι θα του σπάσουν το μαγαζί, ενώ έβριζαν όποιον τους έβγαζε φωτογραφίες η βίντεο.

Ο συγκεκριμένος καταστηματάρχης είχε στοχοποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες από ιστοσελίδες, εφημερίδες της Λέσβου και όχι μόνο αλλα και από τα Social media αλληλέγγυων.

Η αγορά της Ερμου για λίγη ωρα αναστατώθηκε με την πορεία καθώς οι διαδηλωτές εκφωνούσαν υβριστικά συνθήματα όπως «Φασίστες κουφα.. έρχονται κρεμάλες» η «μπάτσοι ναζι όλα τα καθάρματα δουλεύετε μαζί» κ.α, ενώ οι αναρχικοί χτυπούσαν τα κοντάρια τους στον πεζόδρομο…

Στην διαδήλωση συμμετείχαν γνωστά μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως «πρώην δημοσιογράφος» ο οποίος σηκωνε και το πανο στην κεφαλή της πορείας μαζί με Αφγανό πρόσφυγα, γνωστο μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλα και ο πρόεδρος των γιατρών του ΕΣΥ Λέσβου επίσης μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αίτημα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ήταν να δοθούν στους ανθρώπους τρίπτυχα που τους επιτρέπουν να φύγουν από το νησί, καθώς και η απελευθέρωση ενός Σύρου απεργού πείνας ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος στο προαναχωρησιακό κέντρο της Μόριας και πρόκειται να απελαθεί. Ο τελευταίος συνελήφθη στην πλατεία Σαπφούς ενόσω ήταν ακόμα απεργός πείνας καθώς είχε απορριφθεί το αίτημα ασύλου του και σε δεύτερο βαθμό.

Στον χώρο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ προσέτρεξαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες παρέμειναν έξω από το κτήριο παρακολουθώντας διακριτικά την κατάσταση χωρίς να επεμβαίνουν.

Στο σημείο βρίσκονται και στελέχη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ζήτησαν να μπουν στον χώρο των γραφείων προκειμένου να συζητήσουν με τους καταληψίες, αλλά οι τελευταίοι δεν έκαναν δεκτό το αίτημά τους.

Νωρίτερα, ομάδα μεταναστών που φιλοξενούνται προσωρινά στο ΠΙΚΠΑ επιχείρησαν να φτάσουν στον χώρο της συγκέντρωσης αλλά η αστυνομία σταμάτησε το πούλμαν που τους μετέφερε και τους κατέβασε..

Λίγο πριν τις 10.30′ το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου αποχωρησαν από την είσοδο των γραφείων τους στην Μυτιλήνη, συνοδευόμενοι από τον Αστυνομικό Διευθυντή Λέσβου κ. Στεφάνου και τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Μυτιλήνης κ. Δουλαβέρη, προκειμένου να συσκεφθούν, μαζί με τους αξιωματικούς της Αστυνομίας, πώς θα αντιμετωπίσουν την κατάληψη των γραφείων τους από πρόσφυγες και αλληλέγγυους, όπως είπε η γραμματέας της Ν.Ε. Λέσβου Εριφύλη Χιωτέλλη απευθυνόμενη προς τους καταληψίες.

Δείτε τα αποκαλυπτικά ερασιτεχνικά βίντεο που αλιεύσαμε από το YouTube όπως επίσης και τις απειλές που δέχτηκε ο καταστηματάρχης.