1,7 εκατομμύρια ευρώ για την Ανάδειξη και βελτίωση της επισκεψιμότητας του Κάτω Κάστρου Μυτιλήνης

3,25 εκατ. ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για έργα αστικής ανάπλασης σε Μυτιλήνη και Χίο

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» 2 έργων αστικής ανάπλασης, συνολικού προϋπολογισμού 3,25 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για τα εξής έργα:

Ανάδειξη και βελτίωση της επισκεψιμότητας του Κάτω Κάστρου Μυτιλήνης, προϋπολογισμού 1,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Ολοκληρωμένο σύστημα οργάνωσης, διαχείρισης και ελέγχου της κυκλοφορίας και της στάθμευσης της πόλης της Χίου, προϋπολογισμού 1.545.502,75 ευρώ.

Το πρώτο έργο αφορά στην ανάπλαση της περιοχής του Κάτω Κάστρου Μυτιλήνης, με στόχο τη συνολική αναβάθμιση της περιοχής. Δικαιούχος είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου.



Το δεύτερο έργο αφορά στη δημιουργία του βασικού στρατηγικού κέντρου για τη διαχείριση της κυκλοφορίας στην πόλη της Χίου, με τρόπο ώστε να είναι δυνατόν να δίνονται οι αναγκαίες πληροφορίες και μέτρα για την ορθή και αποτελεσματική κίνηση εντός του αστικού ιστού. Δικαιούχος είναι ο Δήμος Χίου.

Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά:

«Η αναβάθμιση των αστικών κέντρων αποτελεί προϋπόθεση τόσο για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής, όσο και για τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης ιδίως στον τουριστικό και πολιτιστικό τομέα. Αξιοποιούμε τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και διοχετεύουμε πόρους για να μπορέσουν να υλοποιηθούν έργα στην  κατεύθυνση αυτή».