Συναγερμός τα ξημερώματα στην Καλλονή- Στα όρια του έφτασε ο ποταμός "Αχερών" (pics, vids)

Στα όρια συναγερμού βρίσκεται από τα ξημερώματα Σαββάτου η στάθμη του ποταμού "Αχερών" , παραπόταμου της Καλλονής.

Ύστερα από την επικίνδυνη αύξηση της στάθμης των νερών, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, για το ενδεχόμενο να προκληθούν πλημμύρες.

Οι συνεχιζόμενες και έντονες βροχοπτώσεις, που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Λέσβο, είχαν ως συνέπεια την αύξηση της στάθμης των παραποτάμων και των χειμάρρων που περνανε από την Καλλονή.Μάλιστα σχετική ανακοίνωση έβγαλε και ο αντιδήμαρχος Καλλονής κος Βερρος που δήλωσε:

«50 χιλ βροχής από χτες.Συναγερμος στις 6 το πρωί όταν φτάσαμε κυριολεκτικά στα όρια. Τώρα είμαστε καλύτερα και ελπίζουμε να πέρασαν τα δύσκολα. Δεν είναι όμως λύση η νηστεία και η προσευχή μόνο. Βαρέθηκα να φωνάζω ότι το νερό θέλει διαχείριση. Δεν επαρκούν οι διατομές των ποταμών μας.Πλεον.Εξοργιζομαι όταν ακούω ανθρώπους να δια λογίζονται για το ποιος θα κάνει την μελέτη για το φράγμα Τσικνια και πόσες επιτροπές θα γίνουν όταν εμείς πνιγομαστε . Ελπίζω να τους αφήσουμε να αμπελοφιλοσοφουν και να προχωρήσουμε μόνοι μας»

Δείτε τα βίντεο από το kalloninews