Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης «Απαράδεκτη κατάσταση στο hot spot της Μοριας- Να ζητήσει συγνώμη ο Μουζαλας» (Βίντεο)

"Μετά την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασής του στην Ευρώπη, για τον κ. Μουζάλα είναι η ώρα των ευθυνών και της συγγνώμης του προς τους νησιώτες του Βόρειο-Ανατολικού Αιγαίου"


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Βουλευτής Β’ Αθηνών,Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετέβη χθες, Σάββατο 25 Νοεμβρίου, στη Λέσβο, όπου και πραγματοποίησε επίσκεψη στο Kέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του, ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η  κατάσταση που επικρατεί σημερα στη Λέσβο και στο hotspot της Μόριας είναι απαράδεκτη. Απαράδεκτη για ανθρωπιστικούς λόγους, γιατί βρίσκονται στοιβαγμένοι πάνω από 6.500 χιλιάδες άνθρωποι σε ένα χώρο που μπορούν να μείνουν 2.500 χιλιάδες. Απαράδεκτη, γιατί πάρα πολλοί άνθρωποι βρίσκονται εδώ για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και απαράδεκτη γιατί καταδικάζει το νησί της Λέσβου σε μία ιδιότυπη ομηρία. Πιστεύουμε ότι οι ευθύνες που πρέπει να αναλάβει επιτέλους αυτή η κυβέρνηση είναι να προχωρήσει τα μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών, να κάνει τη συμφωνία Ευρώπης - Τουρκίας να λειτουργήσει με αθρόες επιστροφές ανθρώπων που δεν δικαιούνται άσυλο στη χώρα και βέβαια, να θωρακίσει ,επιτέλους, τα θαλάσσια σύνορά μας.

Ο κ. Μουζάλας απέτυχε στην απόπειρα απόδρασής του στην Ευρώπη και επέστρεψε στα υπουργικά του καθήκοντα. Ελπίζω να αναλάβει και τις ευθύνες της αποτυχίας του στον Ελληνικό λαό και να ζητήσει μία μεγάλη συγνώμη από τους νησιώτες του Βορείου Αιγαίου, τους οποίους έχει καταδικάσει σε αυτή την ιδιότυπη ομηρία. Προχθές στη Χίο, ο πρόεδρος της ΝΔ,  στο προσυνέδριο που κάναμε για τη μετανάστευση, εξήγγειλε συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία, άλλωστε, δεν αποτελούν καμία πρωτοτυπία, αλλά έχουν συμφωνηθεί και ανάμεσα στη Κυβέρνηση και ανάμεσα στους δήμους από πέρυσι. Και από αυτά δεν έχει υλοποιηθεί κανένα. Δυστυχώς, η αμφισημία του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το θέμα, από τη μία να πιστεύει ότι πρέπει να έχει μια Ευρωπαϊκή ταυτότητα, και από την άλλη, να υποστηρίζει αυτούς που θέλουν να κάνουν τη χώρα μας ελεύθερης διαμονής και εισόδου όλων των παράνομων μεταναστών για την Ευρώπη, έχει οδηγήσει τα νησιά σε αυτόν τον εγκλωβισμό. »