Στο Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών που διοργάνωσε η ΕΝΠΕ η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Χριστιάνα Καλογήρου για την ισότητα των φύλων:  «Είναι ζήτημα κοινωνικής ωρίμανσης»


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και Ταμίας της ΕΝΠΕ κα. Χριστιάνα Καλογήρου, ήταν ομιλητής στο Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών που διοργάνωσε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας με θέμα «Ισότητα στην Αυτοδιοίκηση».

Η Περιφερειάρχης αναφερόμενη στην ισότητα των δύο φύλων υποστήριξε ότι είναι πρωτίστως ζήτημα κοινωνικής ωρίμανσης και συνειδητοποίησης της διαφορετικότητας των ρόλων που πορεύεται παράλληλα με την ισότητα εύκαιρών και δικαιωμάτων.

Επίσης, επεσήμανε ότι παρά το ότι έχουν σημειωθεί σημαντικά βήματα οι ανισότητες παραμένουν και συνδέονται με τα κοινωνικά στερεότυπα που τις τροφοδοτούν και ιδεολογικά καμιά φορά τις δικαιώνουν.

Η κα. Καλογήρου εστιάζοντας στον τομέα της πολιτικής και ειδικότερα στο θέμα της ποσόστωσης ως μέσο για την ισόρροπη συμμετοχή των δύο φύλων στα όργανα λήψης αποφάσεων είπε:

«Δεν συμμερίζομαι την άποψη που λέει ότι η ποσόστωση δυναμώνει τη συμμετοχή. Η ανάγκη να συμπληρωθούν ψηφοδέλτια δεν αποτελεί ποιοτικό βήμα εξέλιξης».


Τέλος, η Περιφερειάρχης συμπλήρωσε: «Με διατάγματα και διακηρύξεις δεν μπορούν να αρθούν οι ανισότητες. Η ισότητα ως διακήρυξη λειτούργησε ως συμπλήρωμα δικαίωσης γι’ αυτά που το λεγόμενο σύστημα δεν έκανε».