Επέστρεψαν οι παιδικές φωνές και τα χαμόγελα στην Βρισα Λέσβου- Πρώτο κουδούνι για το νέο σχολείο (pics)

Πρώτο κουδούνι σήμερα για το νέο Δημοτικό και νηπιαγωγείο στην Βρισα Λέσβου.


Σήμερα Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 το πρωί πραγματοποιήθηκε η παράδοση από το ΥΠΠΕΘ και υπογράφηκε το πρωτόκολλο για τη «Διοικητική Παραλαβή για χρήση» του έργου ανάμεσα στο ΥΠΠΕΘ και στον Δήμο Λέσβου.

Αργότερα συμβολικά χτύπησε το πρώτο κουδούνι του νέου σχολείου ενώ πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός

Στα παιδάκια δόθηκαν νέες τσάντες και γραφική ύλη..

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, πραγματοποιήθηκε διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, κατασκευάστηκε τοιχίο αντιστήριξης του αύλειου χώρου, ανακατασκευάστηκε η πέτρινη περίφραξη, έγιναν νέες είσοδοι και τέλος τοποθετήθηκαν οι αίθουσες.

Αυτές είναι τρεις αίθουσες διδασκαλίας για τα παιδιά του δημοτικού σχολείου, μια αίθουσα διδασκαλίας νηπιαγωγείου, μια αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών, γραφείο εκπαιδευτικών και τουαλέτες.

Στον αγιασμό παραβρέθηκαν σύσσωμες οι τοπικές αρχές της Λέσβου, εκπρόσωποι της εκπαίδευσης, εκπρόσωπος του υπουργείου παιδείας καθώς και πλήθος κατοίκων της Βρισας και των γύρω περιοχών.

Η σχετική ανακοίνωση από τον Δήμο Λέσβου:

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, μαζί με τους Αντιδημάρχους Κώστα Κατσαρό, Γιώργο Κατζανό, τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού – Αθλητισμού – Τουρισμού, Δημήτρη Αλεξίου, τον Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βρίσας, Στρατή Παράκοιλα, παρέστη σήμερα το πρωί στον αγιασμό στο νέο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Βρίσας.


Παραλαμβάνοντας εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης το νέο σχολείο ο Δήμαρχος, είπε μεταξύ άλλων: «Η Βρίσα θα ξαναζήσει, μετά το σχολείο θα ξαναχτίσουμε τα σπίτια μας και τις εκκλησίες μας, το χωριό θα γίνει αυτό που ήταν κι ακόμα καλύτερο».




ΦΩΤΟ: Androklis Tselekas