Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσκεψη της αποστολής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην Μυτιλήνη (pics)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσκεψη της αποστολής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με επικεφαλής το μέλος της Δ.Ο.Ε Μάριο Πεσκάντε

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσκεψη της αποστολής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με επικεφαλής το μέλος της Δ.Ο.Ε Μάριο Πεσκάντε και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο συνοδευόμενοι από τους Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές της ιστιοπλοΐας, Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, μαζί με τον αντιπρόεδρο Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και μέλος της ΕΟΕ Αριστοτέλη Αδαμόπουλο. 

Η αποστολή παρακολούθησε ιστιοπλοϊκό αγώνα επίδειξης σκαφών optimist και laser που πραγματοποιήθηκε στον εσωτερικό Λιμένα Μυτιλήνης από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μυτιλήνης και τον Λεσβιακό Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης. Στον αγώνα συμμετείχαν κυρίως παιδιά των Ομίλων, τα οποία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους Ολυμπιονίκες και να πάρουν αναμνηστικά μπλουζάκια.




«Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι στη Μυτιλήνη και ακόμα περισσότερο όταν βλέπω μικρά παιδιά να ασχολούνται με το άθλημα που αγαπώ. Πιστεύω ότι τέτοιες δράσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές διότι τα παιδιά είναι το μέλλον του αθλήματος και γι’ αυτό με χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του Δήμου Λέσβου» δήλωσε ο Ολυμπιονίκης, Παναγιώτης Μάντης.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στη Λέσβο, ένα νησί με μεγάλη ναυταθλητική παράδοση. Χαίρομαι να βλέπω νέα παιδιά να ασχολούνται με την ιστιοπλοΐα και ελπίζω να μπορέσω να βρεθώ ξανά στο νησί και για άλλες παρόμοιες δράσεις» δήλωσε ο Ολυμπιονίκης, Παύλος Καγιαλής. 

Στη συνέχεια η αποστολή επισκέφθηκε το Δημοτικό Κέντρο Φιλοξενίας του Καρά Τεπέ όπου μοίρασε αναμνηστικά μπλουζάκια και μπάλες στα μικρά παιδιά του κέντρου.

Τέλος, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Δημοτικό Στάδιο Μόριας, ο χλοοτάπητας του οποίου χρηματοδοτήθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο κ. Πεσκάντε, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ευχαριστημένος που η Ολυμπιακή Επιτροπή βοήθησε τους κατοίκους της Μόριας και των γύρω περιοχών με την δημιουργία αυτής της αθλητικής εγκατάστασης.

Οι κάτοικοι της Λέσβου είναι ήρωες και νομίζω ότι η Δ.Ο.Ε δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την εκτίμησή της γι’ αυτά που έχουν προσφέρει.

Ελλάδα και Ιταλία έχουν αφεθεί μόνες να διαχειρίζονται ένα τεράστιο πρόβλημα και εγώ γνωρίζω πολύ καλά ως Ιταλός τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες. Ευελπιστώ ότι στο μέλλον θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε και σε άλλες εργασίες, ώστε να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του Δημοτικού Σταδίου της Μόριας και να το χαρούν όλοι.

Ο αθλητισμός ενώνει και αυτή είναι μια αρχή που εκπροσωπεί η Ολυμπιακή Επιτροπή διαχρονικά. Σας συγχαίρω κύριε Δήμαρχε για το σποδαίο έργο που επιτελείτε και σας δηλώνω ότι από σήμερα ανήκετε στη μεγάλη οικογένεια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ακολούθως, μετά τα μέλη της αποστολής καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Κοινότητας της Μόριας, Νίκος Τρακέλλης και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Ψάνης, ο  Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μιχάλης Ταμβαλέλλης και ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Αθλητισμού – Τουρισμού Δημήτρης Αλεξίου  μαζί με τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Μόριας. Στο χώρο της κοινότητας Μόριας έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ικανοποιημένος που τα χρήματα της Ολυμπιακής Επιτροπής, για το γήπεδο της Μόριας, έπιασαν τόπο χάρη στις προσπάθειες του Δημάρχου, Σπύρου Γαληνού. Στο πλαίσιο αυτό ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε τέτοιες δράσεις, από τις οποίες ωφελείται η προσφυγική αλλά και η τοπική κοινότητα.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή θα συνεχίσει και θα εμβαθύνει την συνεργασία της με τον Δήμο Λέσβου, με προοπτική την διοργάνωση και άλλων αθλητικών εκδηλώσεων αλλά και την χρηματοδότηση έργων σε αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού»

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον  κ. Καπράλο προσωπικά όσο και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να βλέπουμε ολοκληρωμένο ένα μεγάλο κομμάτι των εργασιών στο στάδιο της Μόριας.
Απομένουν και άλλες παρεμβάσεις για να ολοκληρωθεί το στάδιο, κάτι που συζητήσαμε με τον κ. Πεσκάντε και ήταν ιδιαίτερα θετικός. Συζητάμε επίσης την εμβάθυνση της συνεργασίας μας και την πιθανότητα χρηματοδότησης για την πραγματοποίηση έργων και σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις από τις οποίες θα ωφεληθεί τα μέγιστα η τοπική κοινωνία»