Πακέτο Ανταποδοτικών Υπηρεσιών από το Επιμελητηρίου Λέσβου προς τα μέλη του

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων

Το Επιμελητήριο Λέσβου στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων, στηρίζει ενεργά τις επιχειρήσεις μέλη του και παρέχει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, πακέτο Ανταποδοτικών Υπηρεσιών, με σκοπό την ανάπτυξή τους στη σύγχρονη εποχή.

Δύο νέες εφαρμογές τίθενται στη διάθεση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών μελών του Επιμελητηρίου Λέσβου:

Η Ηλεκτρονική Αγορά – για τις Επιχειρήσεις Λιανικής – Χονδρικής πώλησης

Προβολή στον Ταξιδιωτικό Οδηγό Filoxeno.com – για τις Επιχειρήσεις Τουριστικού Ενδιαφέροντος


Ηλεκτρονική Αγορά

Το Επιμελητήριο Λέσβου παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις μέλη του να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό E-MALL www.directmarket.gr.

Πρόκειται για μία πανελλαδική ηλεκτρονική αγορά, στην οποία οι επιχειρήσεις μπορούν να διαμορφώσουν και να διαχειριστούν το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα.

Το πακέτο ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις περιλαμβάνει:

· Ηλεκτρονικό Ράφι για προβολή και Πλήρες σύστημα Ηλεκτρονικών Παραγγελιών (e-shop), το οποίο θα διαχειρίζεται αποκλειστικά, η ίδια η επιχείρηση.

· Διαχείριση παραγγελιών σε απλό περιβάλλον με δυνατότητα αποστολής ή μεταφοράς με ίδια μέσα, παραλαβής παραγγελίας από το κατάστημα, αντικαταβολής, αγοράς με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, κατάθεσης κα., με πρόσβαση και από κινητό ή tablet.

· Ειδική Εφαρμογή Μεταφορικών για κάθε courier, μεταφορική ή ταχυδρομείο, με το οποίο συνεργάζεται η κάθε επιχείρηση, με ρυθμίσεις για τα κόστη συσκευασίας/ συσκευασίας δώρου, εκκαθάρισης πιστωτικής, παράδοσης συγκεκριμένες ώρες ή Σάββατο, περιοχές και ζώνες ευθύνης και αποστολής από την επιχείρηση, δημιουργίας πολλών ζωνών για την Ελλάδα και το Εξωτερικό κα.
· Δυνατότητα εξυπηρέτησης και των πελατών χονδρικής μιας επιχείρησης για παραγγελίες σε 24ώρη βάση.
· Διασύνδεση όλων των προϊόντων μέσω αρχείου XML για e-shop που λειτουργούν ήδη, με αυτόματο τακτικό ανέβασμα όλων των προϊόντων

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν για τα μέλη του Επιμελητηρίου. Δεν απαιτείται υποδομή από τις επιχειρήσεις και δεν υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμό προϊόντων, φωτογραφιών, κειμένων και οποιουδήποτε άλλου πληροφοριακού υλικού θέλει να ανεβάσει η κάθε επιχείρηση. Παρέχεται πλήρης εξ αποστάσεως εκπαίδευση στους χρήστες, εκπαιδευτικό υλικό για την εύκολη εκμάθηση και διαρκής υποστήριξη.


Ταξιδιωτικός Οδηγός Filoxeno.com

Το Επιμελητήριο Λέσβου συνεργάζεται με το  Filoxeno.com, τον μεγαλύτεροΕλληνικό Ταξιδιωτικό Οδηγό που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια και που προβάλει περισσότερες από 23.000 τουριστικές επιχειρήσεις  σε 9 γλώσσες και σας προσφέρει Δωρεάν καταχώρηση και Δωρεάν online κρατήσεις στα Καταλύματα και Ξενοδοχεία μέσω της εφαρμογής Bookoncloud.com αλλά και Δωρεάν πωλήσεις τοπικών προϊόντων για τις επιχειρήσεις λιανικής.

Προβάλλονται όλες οι επιχειρήσεις του Τουρισμού: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστίασης/Διασκέδασης (Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες, Clubs, κ.ά.). Επιχειρήσεις Ενοικίασης (αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών ). Επιπλέον: Τουριστικά Πρακτορεία –Τουριστικά Γραφεία. Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες (ιστιοπλοΐα, αναρρίχηση, πεζοπορία, ιππασία κλπ). Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα αλλά και άλλες επιχειρήσεις της Τοπικής Αγοράς.

Ιδιαίτερα οι Επιχειρήσεις διαμονής μπορούν να συμμετέχουν και σε ένα ενιαίο και αυτοδιαχειριζόμενο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (on-line booking) με πολλές δυνατότητες, εύκολη ενσωμάτωση στην ιστοσελίδα της επιχείρησης και Channel Manager.
Ενώ για επιχειρήσεις με προϊόντα δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικών πωλήσεων και μέσα από την κατηγορία Τοπική Αγορά του Filoxeno μέσω δωρεάν ταυτόχρονης καταχώρησης στη Πανελλαδική Ηλεκτρονική Αγοράwww.directmarket.gr.

Ειδικά η εφαρμογή BookOnCloud που είναι εγκατεστημένη και στοwww.filoxeno.com σας προσφέρει επιπλέον:

Διασυνδεσιμότητα με μεγάλα Διεθνή Κανάλια και Πλατφόρμες Τουρισμού. 
Διασυνδεσιμότητα με Ελληνικά και Ξένα Τουριστικά Πρακτορεία και Γραφεία  μέσω της Β2Β πλατφόρμας B2B-BookonCloud.
Online Booking και Interactive Booking με διαπραγματεύσεις
Πληρωμές με πιστωτική κ.ά.
Διαχείριση πελατών, δωματίων και κρατήσεων
Ενιαίο Πλάνο κρατήσεων και πρόσβαση στην εφαρμογή από κινητό ή tablet.

Η Παρουσίαση του Πακέτου των Ανταποδοτικών Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Λέσβου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ιωάννης Παυλακέλλης».