Φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου παράγουν καθημερινές εκπομπές για την ΕΡΤ

Για πέμπτη χρονιά φέτος


Για πέμπτη χρονιά φέτος το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και οι φοιτητές του καταφέρνουν κάτι που κανένα άλλο τμήμα ΑΕΙ στην Ελλάδα δεν έχει καταφέρει: να παράγουν κάθε μέρα δεκάλεπτες εκπομπές επαγγελματικού επιπέδου για τη Δημόσια Τηλεόραση (ΕΡΤ) οι οποίες μεταδίδονται καθημερινά σε εθνικό δίκτυο!

Οι εκπομπές είναι ανταποκρίσεις από τη Λέσβο των κυριότερων γεγονότων που συμβαίνουν στο πλαίσιο του φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Aegeandocs (www.aegeandocs.gr ) που υποστηρίζεται σταθερά από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου από τη ίδρυση του εδώ και πέντε χρόνια.

Συνεντεύξεις με σκηνοθέτες, καταγραφές εκδηλώσεων του φεστιβάλ, τρέιλερ ταινιών αλλά και εικόνες από τη ζωή και τις ιδιαιτερότητες της στη Λέσβο βγαίνουν «στον αέρα» της ΕΡΤ3 κάθε πρωί στις 11.45 και της ΕΡΤ2 κάθε απόγευμα στις 16.45.  Την έρευνα, παρουσίαση, εικονοληψία, ηχοληψία και πρώτο μοντάζ κάνουν οι φοιτητές του τμήματος υπό την καθοδήγηση του επ. Καθηγητή σκηνοθεσίας του τμήματος ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΟΠΕΤΕΑ. Στη συνέχεια το post production ολοκληρώνεται στο στούντιο Digapictures/AΒΑΓΙΑΝΟΣ.  Aναλυτικά, οι συντελεστές της εκπομπής είναι:

Κεντρική παρουσίαση : ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΛΗ  Σκηνοθεσία: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ  Μοντάζ - Post Production: DigaPictures / ΑΒΑΓΙΑΝΟΣ
Διεύθυνση Παραγωγής: ΕΦΗ ΣΙΑΛΕΥΡΗ - ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗ
Εικονοληψία – Ηχοληψία: ΤΕΡΠΑΝΔΡΟΣ ΠΑΤΣΕΛΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΒΑΛΙΚΑΣ, ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΑΒΑΚΙΩΤΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΞΕΝΕΛΛΗ, ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΛΚΑΝΑΣ
Ερεύνα – Παρουσίαση: ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ, ΜΑΙΡΗ ΧΑΤΖΕΛΛΗ, ΜΑΡΙΑ ΣΙΝΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΞΕΝΕΛΛΗ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΛΚΑΝΑΣ, ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΑΒΑΚΙΩΤΗΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗ  Mουσική: DEXTER BRITAIN Executive producer: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΠΕΤΕΑΣ
Παραγωγή : ΤΜHMA ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Το 5ο AegeanDocs (2017) συνδιοργανώνεται από την 1η ως τις 6 Οκτωβρίου 2017 από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου -Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Αιγαίου- και το δήμο Λέσβου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου. Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ και επικεφαλής της παραγωγής των προβολών και εκδηλώσεων η ΧΑΡΑ ΛΑΜΠΙΔΟΥ. Κεντρική παρουσιάστρια των συζητήσεων του AegeanDocs 2017 μέσα στο Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης είναι  η ΛΕΝΙΩ ΜΥΡΙΒΗΛΗ, επ. καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Οι συζητήσεις με τους καλεσμένους στο Δημοτικό Θέατρο Λέσβου μεταδίδονται ζωντανά σε όλες τις αίθουσες στα 11 νησιά.


Το Φεστιβάλ έχει ως επίκεντρό του τη Λέσβο. Στο νησί αυτό φιλοξενούνται οι βραβευμένοι δημιουργοί των ντοκιμαντέρ και γίνονται όλες οι προβολές και λοιπές εκδηλώσεις, μερικές από τις οποίες μεταδίδονται με τεχνολογία live streaming στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αλλά και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, όπου υπάρχει τεχνική δυνατότητα. 70 ταινίες σε πρώτη προβολή στο κοινό του Φεστιβάλ, 48 σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα και 20 ταινίες μικρού μήκους σε παγκόσμια πρεμιέρα. Αναλογικά με την αύξηση του αριθμού των ταινιών αυξήθηκαν και οι αίθουσες προβολών, που περιμένουν τους θεατές του Φεστιβάλ. Επτά αίθουσες στη Λέσβο:

 Δημοτικό Θέατρο, Σινεμά Αρίων, Αμφιθέατρο Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θεατράκι Χρυσομαλλούσας, Εργατική Λέσχη Λέσβου και Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας (Αγία Παρασκευή Λέσβου) και Λέσχη Βενιαμίν ο Λέσβιος (Πλωμάρι). Κι ακόμα τρείς στη Χίο, δύο στη Σάμο, και από μια αίθουσα στα υπόλοιπα νησιά που συμμετέχουν στο φεστιβάλ. Εντυπωσιακά αυξημένη είναι η συμμετοχή Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών: 42 καλεσμένοι (12 δημιουργοί από το εξωτερικό και 30 από την Ελλάδα) έρχονται στο Φεστιβάλ για να συζητήσουν με το κοινό τις ταινίες τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ