Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου «Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών του Μουσικού Σχολείου και του 5ου Γυμνασίου»

Ανακοίνωση της Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις των μαθητών του Μουσικού Σχολείου και του 5ου Γυμνασίου


Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών του Μουσικού Σχολείου και του 5ου Γυμνασίου που στέλνουν το μήνυμα πως η μαθητιώσα νεολαία του νησιού μας είναι εδώ και με συλλογική δράση και διεκδίκηση αγωνίζεται για τις σύγχρονες ανάγκες της.

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Λέσβου επισκεφτήκαμε σήμερα το χώρο όπου στεγάζεται το 5ο Γυμνάσιο και το Μουσικό όπου πραγματοποιείται κατάληψη για να συζητήσουμε με τους μαθητές, να ακούσουμε τις ανησυχίες και τα αιτήματά τους.

Είναι γεγονός ότι ένα σχολείο κύτταρο πολιτισμού έχει αφεθεί στην τύχη του. Πέρα από τα συνολικά προβλήματα της εκπαίδευσης που αναγκάζει τις λαϊκές οικογένειες να βάζουν συνεχώς το χέρι στην τσέπη για να σπουδάσουν τα παιδιά τους σε ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο, τις ελλείψεις μονίμων εκπαιδευτικών (μουσικής παιδείας) κλπ, είναι αδιανόητο να μην υπάρχει μετά από τόσα χρόνια υποσχέσεων χώρος για να λύσει το στεγαστικό πρόβλημα του μουσικού σχολείου.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση παίρνει συγχαρητήρια από τους μακελάρηδες των λαών γιατί δαπανά το 2% του ΑΕΠ, δηλαδή 3,8 δις, για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, είναι απαράδεκτο τα παιδιά να μην έχουν αίθουσες για να κάνουν μάθημα.

Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των μαθητών και δηλώνουμε πως είμαστε στο πλευρό τους. Ζητάμε να βρεθεί λύση εδώ και τώρα.

Διεκδικούμε να μην πληρώνουν οι γονείς ούτε ένα ευρώ. Όλες οι ανάγκες των σχολείων (μουσικά όργανα, θέρμανση, λειτουργικά έξοδα κλπ.) να καλύπτονται από το κράτος.
           
Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά με μόνιμους εκπαιδευτικούς.
           
Να ξεκινήσει άμεσα η σίτιση των μαθητών σύμφωνα με τις διατροφικές τους ανάγκες.
           
 Να συντηρηθεί και αναβαθμιστεί το υπάρχον κτίριο, να προχωρήσει ο αντισεισμικός, αντιπλημμυρικός και αντιπυρικός έλεγχος.
           
Να βρεθεί χώρος ή να χτιστεί σχολείο κατάλληλο για τις ανάγκες του μουσικού, ώστε άμεσα να έχει εξασφαλιστεί η ύπαρξη των αναγκαίων κτιριακών υποδομών και σύγχρονων εκπαιδευτικών και υποστηρικτών αιθουσών, του εξοπλισμού με σύγχρονα μέσα διδασκαλίας και των σχετικών υλικοτεχνικών υποδομών του σχολείου.

Μυτιλήνη 19 Οκτωβρίου 2017

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου