Συλλήψεις μεταναστών σε αεροδρόμιο και περιοχή της Μυτιλήνης για διάφορα αδικήματα

Συλλήψεις μεταναστών

Σύλληψη δύο (2) ατόμων στη Μυτιλήνη, για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, την Τρίτη (12-09-2017), στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και για απόπειρα παραβίασης περιορισμών διαμονής.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, οι συλληφθέντες επέδειξαν ως ταξιδιωτικά έγγραφα δύο (2) δελτία αιτούντος διεθνή προστασία, τα οποία όπως διακριβώθηκε, ήταν πλαστά και έφεραν στοιχεία διαφορετικών προσώπων.

Επίσης, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στους προαναφερόμενους αλλοδαπούς είχε επιβληθεί, από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές, ο περιοριστικός όρος της μη απομάκρυνσή τους από το νησί της Λέσβου.

Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου.


Σύλληψη ενός ατόμου στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθη, χθες (13-09-2017), στον κρατικό αερολιμένα της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, μία  αλλοδαπή, ηλικίας 30 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικού, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και για απόπειρα παραβίασης περιορισμών διαμονής.

Συγκεκριμένα, η συλληφθείσα προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικό έγγραφο, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ένα (1) δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία, το οποίο όπως διακριβώθηκε, ήταν πλαστό και έφερε στοιχεία διαφορετικού προσώπου.

Επίσης, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στην προαναφερόμενη αλλοδαπή είχε επιβληθεί, από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές, ο περιοριστικός όρος της μη απομάκρυνσή της από το νησί της Λέσβου.

Το παραπάνω έγγραφο κατασχέθηκε, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου.