Εκπαιδευτικός από την Λέσβο δίνει ζωή σε ένα παιδί- Θα είναι η πρώτη δότρια μυελού των οστών από τη Λέσβο

Την ευκαιρία σε ένα άρρωστο  παιδί να ζήσει,  θα δώσει μια εκπαιδευτικός από τη Λέσβο που βρέθηκε συμβατός δότης μυελού των οστών με τον μικρό ασθενή.

Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση συμβατότητας  που σημειώνεται στη Λέσβο ενώ τον τελευταίο χρόνο χάρη στις άοκνες προσπάθειες του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Μυτιλήνης ο αριθμός των εθελοντών  δοτών στο νησί έχει σημειώσει κατακόρυφη άνοδο δίνοντας μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή συνανθρώπων μας.

Στην περίπτωση της δότριας από τη Λέσβο, εντοπίστηκε συμβατή με το παιδί αυτό που πάσχει από καρκίνο του αίματος και διαμένει στο εξωτερικό και ερωτήθηκε αν ακόμη επιθυμεί να σώσει μία ζωή. Η γυναίκα ανταποκρίθηκε θετικά και ήδη έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου τον επόμενο μήνα , τον Οκτώβριο να μεταβεί σε κεντρικό νοσοκομείο των  Αθηνών  για  να γίνει η λήψη του μοσχεύματος.

«Είναι πράγματι συγκλονιστικό αυτό που συμβαίνει, να δίνεται η δυνατότηα να σώσεις μια ζωή» τόνισε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ   η Αφροδίτη Γιανέλλη από το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Λέσβου.

Πριν από δύο χρόνια ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Μυτιλήνης ξεκίνησε τις εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών και σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει πολλοί είναι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες που ανταποκρίνονται. Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, οι εθελοντές δότες μυελού των οστών του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Μυτιλήνης έφτασαν τα 800 άτομα . Μάλιστα πριν από τρεις μήνες όταν ένας συμπολίτης μας απεύθυνε έκκληση για δωρεά μυαλού των οστών , μέσα σε ένα απόγευμα έγιναν εθελοντές δότες 272 συνάνθρωποί μας.

Τις ημέρες αυτές στο επιμελητήριο Λέσβου στη Μυτιλήνη ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Μυτιλήνης πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία, ενώ τα μέλη του είναι πρόθυμα να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για την διαδικασία να μπει κάποιος στην παγκόσμια τράπεζα δωρεάς μυελού των οστών. Η διαδικασία πλέον είναι πολύ απλή και δεν χρειάζεται αιμοληψία αλλά δίνοντας απλά λίγο στοματικό επίχρισμα με τη βοήθεια μιας μπατονέτας. Τόσο απλά!


Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ/ Μυρσίνη Τζινέλλη