Στον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντιπροσωπεία της ΟΝΝΕΔ Λέσβου

Συνάντηση για θέματα παιδείας με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Παναγιώτη Κατσαβέλλη


Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η ΟΝΝΕΔ Λέσβου πραγματοποίησε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 ενημερωτική συνάντηση για θέματα παιδείας με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Παναγιώτη Κατσαβέλλη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λέσβου Αγουρόγιαννης Παναγιώτης, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Τσιαγκλιώτης Κώστας και ο Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ Λέσβου Στρατηγέλλης Γιώργος. Προτεραιότητα στη θεματική ατζέντα ήταν η στέγαση των μαθητών των σεισμόπληκτων περιοχών και οι ενέργειες για την κάλυψη των ελλείψεων των σχολικών μονάδων που πραγματοποιήθηκαν από ίδιους πόρους της Λέσβου.
Επιπλέον, τέθηκαν εκπαιδευτικά ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία, τη στελέχωση και τις ανάγκες των εκπαιδευτικής κοινότητας που προϋποθέτουν την ομαλότητα του εκπαιδευτικού έργου -  που απουσιάζει τη δεδομένη χρονική στιγμή -, στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Κατσαβέλλης με την ιδιότητα του Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.

Η τοπική κοινωνία παρ΄ όλες τις διαβεβαιώσεις και τις δεσμεύσεις των κυβερνητικών στελεχών για έγκαιρη λύση των προβλημάτων, ήρθε αντιμέτωπη με την κωλυσιεργία των αρμόδιων Υπουργείων και τις έωλες δεσμεύσεις για αποκατάσταση.

Επειδή είναι γνωστή η ρήση «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», τα ερωτήματα παραμένουν…. Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την αποκατάσταση των ζημιών των σχολείων της 12ης Ιουνίου; Πόσο θα κοστίσει σε χρόνο και χρήμα; Από πού θα εξασφαλιστούν τα εν λόγω κονδύλια; 


Εκ του Γραφείου Τύπου