ΟΧΙ στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Β. Αιγαίου- Ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου-Επιστολή στον Τσιπρα

ΟΧΙ στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ


Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του στις 19ης Σεπτεμβρίου 2017, ο πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Ροδίτης απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό επιστολή για τη μη κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά. 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:

«Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Έχω την τιμή να σας γνωστοποιήσω ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου κατά τη συνεδρίασή του στις 19/09/2017 συζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα: «Κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου» και αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ:

Να δηλώσει την κάθετη και κατηγορηματική αντίθεσή του στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Να επισημάνει ότι ο μειωμένος ΦΠΑ των νησιών δεν είναι προνόμιο, αλλά είναι μέτρο άρσης των ανισοτήτων και αντιμετώπισης των δυσμενών συνθηκών που η νησιωτικότητα δημιουργεί.

Να προσκαλέσει όλους τους αρμόδιους Επαγγελματικούς και Επιστημονικούς φορείς στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου την 12η Οκτωβρίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00 για συζήτηση επί του συγκεκριμένου θέματος».

Με εκτίμηση,
Αλέξανδρος Ροδίτης
Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου

Βορείου Αιγαίου