Μεγάλη πρόκληση της Τουρκίας- Τούρκικα σκάφη της ακτοφυλακής έφτασαν έξω από το λιμάνι Μυτιλήνης-Παρενοχλούσαν σκάφος του Λ.Σ που μετέφερε μετανάστες

Επεισόδιο σημειώθηκε την Τετάρτη στα ανοιχτά της Λέσβου

Επεισόδιο σημειώθηκε την Τετάρτη στα ανοιχτά της Λέσβου όταν πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος περισυνέλεξε παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος κοντά στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας, όπως ενημέρωσε το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος.

Τη διαδικασία της περισυλλογής παρακολουθούσε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές χωρίς κάποια εμπλοκή σκάφος του τουρκικού λιμενικού.

Ωστόσο, τοπικοί λιμενικοί ανέφεραν στην «Κ» ότι ενώ έγινε η διάσωση, το πλήρωμα του τουρκικού λιμενικού που ήταν στο σημείο, ζητούσε να παραλάβει τους μετανάστες.

Από την πλευρά του το ελληνικό λιμενικό κατέστησε σαφές ότι υπήρχε εντολή η παραλαβή των μεταναστών να γίνει από την ελληνική πλευρά.

Η ένταση κλιμακώθηκε όταν στο σημείο έφτασε δεύτερο πλωτό σκάφος του τουρκικού λιμενικού, το οποίο άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από το σκάφος του Λιμενικού Σώματος και να πετά απόνερα.

Εξαιτίας των ελιγμών κόπηκε μάλιστα και το σχοινί με το οποίο είχε δεθεί η βάρκα με τους μετανάστες με το ελληνικό σκάφος.

Τα σκάφη του τουρκικού λιμενικού συνέχιζαν να «παρενοχλούν» το ελληνικό σκάφος μέχρι την είσοδο του λιμανιού της Μυτιλήνης, όπου και παρενέβη σκάφος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, με αποτέλεσμα τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής να υποχρεωθούν σε αποχώρηση.