Εγκαίνια του γηπέδου της Μοριας την Κυριακή με μελή της Δ.Ο.Ε, τον πρόεδρο της Ε.Ο.Ε και ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας



Επίσκεψη αποστολής Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Προέδρου Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ολυμπιονικών & Παγκόσμιων Πρωταθλητών, στη Λέσβο

Την Κυριακή 01/10/2017 θα επισκεφθεί τη Λέσβο αποστολή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με επικεφαλής το μέλος της ΔΟΕ, Μάριο Πεσκάντε και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο συνοδευόμενοι από τους Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές της ιστιοπλοΐας, Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, μαζί με τον αντιπρόεδρο Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και μέλος της ΕΟΕ κ. Αριστοτέλη Αδαμόπουλο. 

Την Κυριακή 01/10/2017 στις 10:00 το πρωί η αποστολή θα παρακολουθήσει ιστιοπλοϊκό αγώνα επίδειξης σκαφών optimist και laser που θα πραγματοποιηθεί στον εσωτερικό Λιμένα Μυτιλήνης από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μυτιλήνης και τον Λεσβιακό Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης.

Στη συνέχεια η αποστολή θα επισκεφθεί το Δημοτικό Κέντρο Φιλοξενίας στην περιοχή του Καρά Τεπέ, όπου θα μοιραστεί αθλητικό υλικό στα μικρά παιδιά του κέντρου και τέλος θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Δημοτικό Στάδιο Μόριας.

Η ΔΟΕ μετά από πρόσκληση του προέδρου της ΕΟΕ κ. Σπύρου Καπράλου, συγχρηματοδότησε μαζί με το Δήμο Λέσβου και το ΝΠΔΔ - Αθλητισμού Πολιτισμού και Τουρισμού την τοποθέτηση χλοοτάπητα και τις εργασίες βελτίωσης του Δημοτικού Σταδίου Μόριας.

«Είμαστε ιδιαιτέρως ευχαριστημένοι που η ΔΟΕ εκπροσωπείται στην Λέσβο από τον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο της κ. Μάριο Πεσκάντε, ο οποίος σήμερα έχει τον σημαντικό ρόλο του μόνιμου παρατηρητή της ΔΟΕ στα Ηνωμένα Έθνη. Κυρίως είμαστε τυχεροί, γιατί ο κ. Πεσκάντε, όντας από την Ιταλία είναι γνώστης της προσφυγικής κρίσης, καθώς η Ιταλία και η Ελλάδα δοκιμάζονται από αυτή. Σε συνεργασία με τον Δήμο Λέσβου και τον Δήμαρχο, Σπύρο Γαληνό, θα συζητήσουμε την δυνατότητα Ελλάδα και Ιταλία να αναπτύξουν προγράμματα με τη συμμετοχή της ΔΟΕ και του νεοσύστατου Ολυμπιακού Ιδρύματος για Πρόσφυγες (Olympic Refugee Foundation) που θα συνεισφέρουν στην ανακούφιση των επιπτώσεων της κρίσης, τόσο στους πρόσφυγες όσο και στις τοπικές κοινωνίες» δήλωσε ο κ. Καπράλος.

«Είναι τιμή μας να υποδεχόμαστε τόσο τους Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές της Ιστιοπλοΐας καθώς και την αποστολή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Τους ευχαριστώ για ακόμα μια φορά για την προσφορά τους στο Δημοτικό Στάδιο της Μόριας, η ανακαίνιση του οποίου θα δώσει ανάσα στα τοπικά αθλητικά σωματεία της περιοχής. Η συνεργασία του Δήμου Λέσβου με την ΔΟΕ και την ΕΟΕ θα συνεχισθεί και θα ενταθεί με σκοπό την διοργάνωση και άλλων σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων στο μέλλον» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γαληνός .