«Σκοτώθηκαν» στο πρώτο φιλικό Αιολικός και Διαγόρας στο στάδιο Μυτιλήνης-Νίκη του Διαγόρα με 3-1

Στον «αέρα» κινδύνευσε να τιναχθεί η χτεσινή φιλική κατά τα άλλα αναμέτρηση του Αιολικού με τον Διαγόρα στο Στάδιο Μυτιλήνης.


Ρεπορτάζ | Στρατης Τσιντωτας

Και αυτό καθώς από το ξεκίνημα της αναμέτρησης είχαμε σκληρά, μαρκαρίσματα αψιμαχίες, ένταση και μόνο φιλικό δεν το λες το ματς που έγινε.

Ο Διαγόρας κατάφερε να πάρει μια νίκη γοήτρου απέναντι στον αντίπαλο του με 3-1, με τον Αιολικό να εμφανίζεται κουρασμένος και «εκνευρισμένος» από το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων του.

Μέσα σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η προχειρότητα με την οποία έγινε το παιχνίδι, καθώς διαιτητές επίσημοι δεν υπήρχαν, αφού ο Διαγόρας δεν είχε δελτία και κατάσταση υγείας, με αποτέλεσμα να επιστρατευτούν οι παλαίμαχοι Αμπελικιώτης και Κουλουκάκης, μαζί με τον Βαξεβάνη από τον Διαγόρα οι οποίοι βρήκαν και τον μπελά τους σε ένα ματς που έμοιαζε για τελικός επιβίωσης παρά για παιχνίδι προετοιμασίας.

Μόλις στο 2ο ο Αιολικός έμεινε με δέκα παίκτες αφού ο Κριπιντήρης απώθησε τον Αχειμαστο  λόγω ενός σκληρού μαρκαρίσματος που δέχτηκε, με τον παίκτη του Διαγόρα όπως υποστηρίζουν από τον Αιολικό να βρίζει τον αρχηγό των γηπεδούχων.

Ακολούθησε γενική σύρραξη, το ματς έγινε ροντέο με σκληρά μαρκαρίσματα, διαμαρτυρίες και πολύ γκρίνια, ενώ στο 30ο αποχώρησε και ο Λαμπράκης τραυματίας λόγω κλωτσιάς που δέχτηκε από αντίπαλο σε μαρκάρισμα.

Ο Αιολικός άνοιξε το σκορ στο 32 με καταπληκτικό μακρινό σουτ του Μουδούρογλου και στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερος, με τον Διαγόρα να έχει παθητικό ρόλο.

Στην επανάληψη όμως όλα άλλαξαν, οι παίκτες του Αιολικού δεν μπορούσαν να αλλάξουν μια μπαλιά, έδειχναν πολύ κουρασμένοι (είχαν παίξει την προηγούμενη μέρα στην Αγιάσο με τον Όλυμπο) και ο Διαγόρας πιο «φρέσκος» και με τους παίκτες του να πιέζουν ψηλά, κατάφερε όχι μόνο να ισοφαρίσει αλλά να γυρίσει το ματς και να χάσει ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ. Το 1-1 έγινε στο 55ο από τον Αχείμαστο ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το φάουλ του Λαζαρίδη που κόντραρε και κατέληξε στα πόδια του ακριβώς στην μικρή περιοχή, με τους παίκτες του Αιολικού να φωνάζουν για οφσάιντ.

Το 1-2 έγινε στο 68ο μετά από τραγικό λάθος του Γιώτα που έδιωξε πάνω στον Τοπάλι με την μπάλα να καταλήγει στον Λαζαρίδη που σε κενή εστία έκανε το γκολ (και εδώ υπήρξαν φωνές για χέρι), ενώ το 1-3 σημειώθηκε στο 71 από τον Τοπάλι με διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή. Εκτός από τα τρία γκολ ο Διαγόρας είχε και 2 μεγάλες ευκαιρίες σε τετ α τετ του Μιχαλάκη που εξουδετέρωσε ο Γιώτας.


Μετά το παιχνίδι είχαμε και πάλι ένταση που ευτυχώς σταμάτησε με την επέμβαση των ψυχραιμότερων. Όπως και να χει πάντως, φιλικό υπό αυτές τις συνθήκες, ίσως να το σκεφτούν να ξανά παίξουν οι δυο ομάδες αφού ήταν λες και έπαιζαν κυρίως οι του Διαγόρα, τελικό και όχι φιλικό προετοιμασίας.