Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017 - ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΝΗΣΙΩΠΗΣ-Μια θαλάσσια περιήγηση στην ιστορία της δημιουργίας του Αιγαίου!

To Μουσείο Φυσικής Ιστορίας συμμετέχει μαζί με πολιτιστικούς φορείς από όλη την Ελλάδα στις εκδηλώσεις εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς


22-24 Σεπτεμβρίου 2017

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017, μαζί με πολιτιστικούς φορείς από όλη την Ελλάδα, από 22 έως 24 Σεπτεμβρίου 2017. Η 22η Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη στα σχολεία.

Οι ΕΗΠΚ θεσπίστηκαν επίσημα ως ευρωπαϊκό πρόγραμμα από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1991 ενώ από το 2003 συμμετέχουν στον εορτασμό και οι 50 χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Πολιτισμού. Το γενικό συντονισμό του προγράμματος έχει το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η Ελλάδα συμμετέχει στον εορτασμό από το 1996. Εθνικός συντονιστής του προγράμματος είναι η Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Βασικός στόχος του εορτασμού είναι μέσα από τις εκδηλώσεις να προβληθεί η ευρωπαϊκή διάσταση, να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και κυρίως οι νέοι σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και να συνειδητοποιήσουν την κοινή ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Ο εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς πραγματοποιείται κάθε χρόνο κάτω από το γενικό σύνθημα «Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά» και το θέμα για τη διετία 2017-2018 είναι εμπνεόμενο από τις «ΠΟΛ(ε)ΙΣ».

Στα πλαίσια του φετινού εορτασμού των ΕΗΠΚ 2017 το Μουσείο προγραμματίζει την οργάνωση εκδηλώσεων με ειδικό θέμα «ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΝΗΣΙΩΠΗΣ – Μια θαλάσσια περιήγηση στην ιστορία της δημιουργίας του Αιγαίου!» στα πλαίσια των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις:

Περιήγηση και επιστημονική ενημέρωση με θέμα «ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΝΗΣΙΩΠΗΣ – Μια θαλάσσια περιήγηση στην ιστορία της δημιουργίας του Αιγαίου!» στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

Περιήγηση και επιστημονική ενημέρωση στην περιοδική έκθεση «ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ» στο Κέντρο Πληροφόρησης Μυτιλήνης.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ» στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

Δράση ενημέρωσης για ομάδες προσφύγων στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2253054434, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr