Οδός και πλατεία «Σωτήρη Ζαμτράκη» σε Παπάδο και Παλαιόκηπο αντίστοιχα- Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λέσβου

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ο γιατρός και αυτοδιοικητικος Σωτήρης Ζαμτράκης θα μείνει για πάντα χαραγμένος στην μνήμη των συγχωριανών του.


Σύμφωνα με πληροφορίες μας το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου με πρόταση του Αντιδημάρχου, Παναγιώτη Τσουπή, σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο και τους Προέδρους των χωριών της Γέρας αποφάσισε να τιμήσει το έργο που άφησε πίσω του.

Η πρόταση που τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και την αποδέχτηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι να δοθεί το όνομα του αείμνηστου Δημάρχου στον κεντρικό δρόμο του Παπάδου, καθώς και στην πλατεία του Παλαιοκήπου απ΄ όπου και κατάγονταν.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρώην πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Λέσβου, πρώην δήμαρχος Γέρας, πρώην δημοτικός σύμβουλος, πρώην πρόεδρος της ΤΕΔΚ, πρώην πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ και γνωστός γιατρός της Λέσβου απεβίωσε στις 19 Απριλίου στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά τότε, ο γιατρός έκανε αγροτικές εργασίες σε χωράφι του στην Γέρα όταν ξαφνικά το σκαπτικό μηχάνημα που χρησιμοποιούσε τον εγκλώβισε και του έκοψε το πόδι τραυματίζοντας τον σοβαρά. Ο ταλαιπωρημένος οργανισμός του από το σοβαρό ατύχημα με το σκαπτικό δεν άντεξε…… και κατέληξε βυθίζοντας σε θλίψη όλη την Λέσβο..