Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν 2 σημαντικές ημερίδες από την Περιφέρεια Β.Α στην Λέσβο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν 2 σημαντικές ημερίδες


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 στην Αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η Ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το ΚΕΣΥΠ Μυτιλήνης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με θέμα «Χαράσσοντας Σταδιοδρομία την εποχή της κρίσης: Προσωπική ευθύνη και δεξιότητες».      

Ομιλητές ήταν η κα. Ιωάννα Παπαβασιλείου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η κα. Αικατερίνη Κλωνάρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο κ. Αναστάσιος Περιμένης, Γενικός Διευθυντής της Τοπικής Εταιρείας Ανάπτυξης Λέσβου (ΕΤΑΛ).

Στην Ημερίδα, αναπτύχθηκαν οι βιωματικές εμπειρίες αποφοίτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε διάλογος και εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα που σχετίζονται με τη σταδιοδρομία την εποχή της κρίσης.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κα. Καλλιόπη Γόμου- Πρωτογεράκη και εκ μέρους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η κα. Ευγενία Τοροσιάδου. Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Αλέξανδρος Ροδίτης, οι προϊστάμενοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Στρατής Αναγνώστου και Μιχαήλ Καπιωτάς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Παναγιώτης Κατσαβέλλης.  

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΑΕΔ Παναγιούδας και η ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Παιδικός Διαβήτης- Παχυσαρκία και Αθλητισμός», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Αθλητικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Θησέας Παναγιούδας».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Δημήτριος Παπαχρήστου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τ. Διευθυντής Ενδοκρινολογικής Κλινικής, Σύμβουλος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, ενώ την Ημερίδα προλόγισε ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής- Προπονητής κ. Κωνσταντίνος Καραμανώλης αναλύοντας το θέμα: «Αθλητισμός- Διέξοδος ζωής».

Ακολούθησε συζήτηση για την ταυτότητα της ασθένειας του παιδικού διαβήτη, τα συναισθήματα των παιδιών που πάσχουν από την ασθένεια, αλλά και των γονιών τους, τη σχέση μεταξύ του παιδικού διαβήτη και της παχυσαρκίας και το θετικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο αθλητισμός στην υγεία των παιδιών πριν και μετά την εμφάνισή του, καθώς και την αξία της ψυχολογικής υποστήριξης.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κα. Καλλιόπη Γόμου- Πρωτογεράκη.