Σύλλογος γονέων του Μουσικού σχολειού Μυτιλήνης: «Οι εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ στην Παναγιουδα είναι μικρές»

Αναλυτικά η επιστολή:


Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 πρωτοσέλιδο τίτλο στον τοπικό τύπο «Λύση για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης στον ΟΑΕΔ». Αυτό που θα θέλαμε να τονίσουμε ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης είναι ότι δεν είχαμε ενημέρωση για καμία δρομολογηθήσα λύση επι του μεγάλου στεγαστικού προβλήματος του σχολείου.

Πεποίθηση μας είναι (μετά και την ανάγνωση του δημοσιεύματος),  ότι δρομολογούνται λύσεις πίσω από την πλάτη όλων των εμπλεκομένων (καθηγητών-μαθητών και γονέων).

Εμείς επιμένουμε στην αρχική μας απόφαση, που ήταν και απόφαση της γενικής μας συνέλευσης, για εύρεση οικοπέδου και ανέγερση ενός σύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος για τη στέγαση του μουσικού σχολείου που πρέπει να σημειώσουμε ότι ήταν και δημόσια δέσμευση του Δημάρχου Λέσβου στην κινητοποίηση των μαθητών του σχολείου μας. Δέσμευση που είχε προκύψει μετά και την επίσκεψη του Βουλευτή κου Γιώργου Πάλλη στον Υφυπουργό Παιδείας κο Δ. Μπαξεβανάκη  και την υπόσχεση της ηγεσίας του Υπουργείου για έμπρακτη βοήθεια και διευκόλυνση στο Δήμο και την Περιφέρεια προκειμένου να φέρουν σε πέρας την πολυπόθητη και απαιτητική (από πλευράς πόρων και προϋποθέσεων) δημιουργία κτιρίου του Μουσικού Σχολείου.

Σχετικά με την προσωρινή μετεγκατάσταση του σχολείου στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ και τις νεότερες εξελίξεις οφείλουμε να τονίσουμε όπως είχαμε κάνει γνωστό και με παλαιότερη ανακοίνωσή μας ότι «Οι κατ΄ ελάχιστον ανάγκες του σχολείου είναι 12 αίθουσες διδασκαλίας, 2 αίθουσες οργάνων (παραδοσιακή - σύγχρονη ορχήστρα), 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, 12-15 αίθουσες μικρών διαστάσεων διδασκαλίας ατομικών μουσικής οργάνων, εργαστήρια χημείας και πληροφορικής, γραφεία καθηγητών και διεύθυνσης».

Συνεπώς είναι φανερό ότι ο διαθέσιμος χώρος των εγκαταστάσεων του ΟΑΕΔ όπως κατά την επίσκεψή μας είχαν υποδείξει, δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες στέγασης του σχολείου. Εκτός και αν παραχωρηθούν οι αντίστοιχοι χώροι που παραπάνω αναφέρουμε και που στην αρχική μας συνάντηση με το δ/ντη του ΟΕΑΔ αυτό δεν ήταν αυτό εφικτό. Ελπίζουμε κάτι να άλλαξε από τότε. 

Τέλος θεωρούμε ότι ο Δήμαρχος Λέσβου οφείλει άμεσα να μας ενημερώσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία εύρεσης και αγοράς οικοπέδου και αν τελικά έχουν λυθεί τα όποια προβλήματα με τον ΟΑΕΔ και τον απεγκλωβισμό χώρων στις εγκαταστάσεις του. Οφείλουμε να κάνουμε γνωστό σε κάθε πλευρά ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε για μια ακόμη φορά τον εμπαιγμό των παιδιών μας με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα ή με λύσεις που δεν θα επιλύουν το στεγαστικό πρόβλημα αλλά θα το επιδεινώνουν.Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος 
       Ο Γραμματέας
Ιωάννης Δαλδαράς       
     Ν. Χρυσάφης