Στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ στην Παναγιουδα θα στεγαστεί το μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης;

Σχετικά με τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης σας ενημερώνουμε ότι έχουν πραγματοποιηθεί οι εξής ενέργειες:


Το φθινόπωρο του 2015 τέθηκε, για πρώτη φορά, από τον Περιφερειακό Διευθυντή κ. Αριστείδη Καλάργαλη στον τότε Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη, το θέμα παραχώρησης μέρους του συγκροτήματος του κτιρίου του ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα Λέσβου, από το Υπουργείο Εργασίας στο Υπουργείο Παιδείας. Ακολούθησε γραπτό λεπτομερές αίτημα προς το γραφείο του Υπουργού.
Λόγω διάφορων απόψεων όπως, αγορά Κατσάνειου, τοποθέτηση λυόμενων αιθουσών στον χώρο όπου στεγάζονται το Μουσικό και το 5ο Γυμνάσιο η διαδικασία αυτή «πάγωσε».

Με την έναρξη του σχολ. έτους 2016 -2017 το αίτημα υποβλήθηκε εκ νέου στον νυν Υπουργό κ. Κ. Γαβρόγλου, αφού οι άλλες παράλληλες προσπάθειες διαπιστώθηκε ότι ήταν ατελέσφορες.
Εν τω μεταξύ το μαθητικό δυναμικό του Μουσικού σχολείου αυξήθηκε, καθώς τα δύο προηγούμενα χρόνια δημιουργήθηκαν νέα τμήματα στην Πρώτη τάξη του Γυμνασίου, έτσι από φέτος το Γυμνάσιο θα έχει διπλάσια τμήματα με την ανάλογη αύξηση των μαθητών και ανάγκες σε αίθουσες.

Στη συνέχεια ακολούθησε επικοινωνία και συνεργασία ανάμεσα στους Διευθυντές των Υπουργών Παιδείας και Εργασίας ώστε να πραγματοποιηθεί η παραχώρηση μέρους του συγκροτήματος του κτιρίου του ΟΑΕΔ.

Το διάστημα αυτό ο Περιφερειακός Διευθυντής επισκέφθηκε τον χώρο του ΟΑΕΔ, τελευταία φορά στις αρχές Απριλίου, για να πληροφορηθεί για τις αχρησιμοποίητες αίθουσες,  τους διαθέσιμους χώρους οι οποίοι είναι υποψήφιοι για παραχώρηση. Τις ίδιες μέρες, αρχές Απριλίου, έγινε κι η τελευταία επικοινωνία – συνεργασία του Διευθυντή Σπουδών του ΥΠΠΕΘ κ. Σπύρου Κωνσταντάτου με στελέχη του Υπ. Εργασίας ώστε να συμφωνηθεί η παραχώρηση μέρους του κτιρίου για τη στέγαση του Μουσικού.


Η ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης από το Υπουργείο Εργασίας στο ΥΠΠΕΠΘ και στον Δήμο Λέσβου θα είναι η αρχή για τη στέγαση του Μουσικού σχολείου Μυτιλήνης, 23 (είκοσι τρία) χρόνια μετά την ίδρυσή του.