Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης: «ΟΧΙ στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


 Μυτιλήνη 4 Μαΐου 2017

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης καταδικάζει την προσπάθεια για κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας από όπου κι αν προέρχεται. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάθε φορά που οι Κυβερνήσεις βρίσκονται υπό πίεση , κάποιοι κύκλοι που ασφαλώς έχουν σχέση με τις πολυεθνικές , τα μεγάλα super markets και τα εμπορικά κέντρα,
προσπαθούν να εξοντώσουν τις μικρές επιχειρήσεις πιέζοντας προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης των Κυριακών. Το άνοιγμα των Κυριακών πέραν των Χριστουγέννων και των Βαΐων, δεν συνέβαλλαν ούτε στην αναπτυξιακή προσπάθεια , ούτε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η απελευθέρωση των Κυριακών θα ευνοήσει τους πολυεθνικούς ομίλους οδηγώντας τις επιχειρήσεις μας σε αφανισμό , αφού είναι αδύνατο και αντισυνταγματικό να εργάζεται κάποιος χωρίς ανάπαυση.

Αποτελεί δε, έναν εμπαιγμό στους καταναλωτές οι οποίοι πλέον δεν καταναλώνουν όπως παλιά , όχι γιατί δεν τους φτάνει ο χρόνος αλλά γιατί δεν επαρκούν τα χρήματά τους. Η πολυπόθητη ανάπτυξη και ο υγιής ανταγωνισμός, θα έρθει μέσα από την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κι όχι την εξόντωσή τους καταργώντας το τακτικό διάλειμμα της εβδομαδιαίας εργασίας. 


Ήδη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε πανελλαδικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, την ερχόμενη Κυριακή, 7 Μαΐου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ως άνω αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην μας και ερήμην των θεσμών της δικαιοσύνης της χώρας.