Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Ζωοδόχου Πηγής στη Βαρειά Μυτιλήνης (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Ζωοδόχου Πηγής στη Βαρειά


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μέσα στο Αναστάσιμο εορταστικό κλίμα, με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, λαμπρότητα και την δέουσα Θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε στη Βαρειά, η πρώτη μεγάλη Θεομητορική εορτή μετά την Ανάσταση του Κυρίου, η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

Πλήθος φιλεόρτων Χριστιανών της ευρύτερης περιοχής της Βαρειάς και της Μυτιλήνης, κατακλύζοντας τον περικαλλή Ιερό Ναό, προσήλθαν το διήμερο των Θρησκευτικών εκδηλώσεων για να λάβουν την χάρη και την ευλογία της περίπιστης εικόνας της "Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής " παρακολουθώντας τις Ιερές ακολουθίες.

Το πρωί της Παρασκευής τελέσθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του πρωτοπρεσβυτέρου π. Αθανάσιου Γιουσμά ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο αναφερόμενος στην Αναστάση του Χριστού και στην εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

Μετά την ακολουθία του Εσπερινού της απόδοσης της εορτής την Λαμπροπαρασκευή το απόγευμα, ακολούθησε πάνδημη η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της Βαρειάς ενώ στο τέλος έγινε το πατροπαράδοτο έθιμο του Κάψιμο του Οβριγιου.


ΦΩΤΟ: Panos Kontopos