Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου «Καλούμε τους αγρότες να μη φοβηθούν από την καταδίκη των συναδέλφων μας»

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΕΣΒΟΥ


Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου με αφορμή τη πρόσφατη καταδίκη των συναδέλφων αγωνιστών συνδικαλιστών του αγροτικού κινήματος από το μονομελές πρωτοδικείο της Λάρισας, καταγγέλλει τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ακολουθεί το ίδιο μονοπάτι των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τα αγροτοδικεία που όμως κανένα αποτέλεσμα δεν έφεραν, ούτε και σήμερα θα έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν, γιατί όσο συνεχίζονται οι διώξεις αντί να μας φοβίσουν μας πεισμώνουν πιο πολύ για να ριχτούμε στη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις. Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι, δεν θα ξεμπερδέψουν τόσο εύκολα με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα.

Συμπαραστεκόμαστε στους 3 συναδέλφους αγωνιστές Ρίζο Μαρούδα, Κώστα Τζέλα, Χρήστο Πάσχο και συνεχίζουμε να δυναμώνουμε την οργάνωση, την ουσιαστική λειτουργία και δράση των αγροτικών συλλόγων, ώστε να γίνουμε πιο δυνατοί  και να προετοιμάζουμε νέους μαζικούς αγώνες. Δυναμώνουμε τη κοινή δράση με τους συμμάχους μας, τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων απέναντι στις αντιαγροτικές – αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε.

Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσοι αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και βαρβαρότητα που ζούμε. Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμα μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες, κανείς δεν μας το χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω.

Καλούμε τους αγρότες να μη φοβηθούν από την καταδίκη των συναδέλφων μας. Δεν πρόκειται να μας τρομάξουν, δεν πρόκειται να σταματήσουμε την πάλη μας. Αυτοί που μας στέλνουν στα αγροτοδικεία και ποινικοποιούν τους αγώνες μας, φοβούνται τη δράση μας. Αυτοί τρέμουν την οργάνωσή μας, τους αγώνες μας, τη συμπόρευση με το λαϊκό κίνημα και αυτόν το φόβο τους θα τον κάνουμε πράξη».
                                                                                                                         
 Μυτιλήνη 7 Απρίλη 2017

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου