Βιωματικό Διαπολιτισμικό Εργαστήριο με παιδιά και νέους που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων μεταναστών στη Λέσβο

Βιωματικό Διαπολιτισμικό Εργαστήριο


Την Τετάρτη 15/3 πραγματοποιήθηκε το Δεύτερο Βιωματικό Διαπολιτισμικό Εργαστήριο με παιδιά και νέους που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων μεταναστών στη Λέσβο (Καράτεπε, Ιλιαχτίδα, Κάριτας) και μαθαίνουν μουσική, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος "Mπορούμε ΜΑΖΙ", που συντονίζει η ΣΕΠ Όλγα Ορφανίδου  του Καρα Τεπε.
         
 Με πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών "Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο" και της  ART Angels Relief Team (Εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα και Δημιουργική πλατφόρμα), έγινε επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Παπάδου (όπου φοιτούν και παιδιά Ρομά), μετά από πρόσκληση του διευθυντή κ. Γιώργου Ζορμπά και των εκπαιδευτικών του σχολείου.
          
Η ιδρύτρια της  ΑRT Angels relief Team Angela María Arbelaez μίλησε στα παιδιά ενώ η ΜariaFrancisca Rocca Arbelaez., απόφοιτη της Ακαδημίας Μουσικής της Ιερουσαλήμ -JAMD παρουσίασε τους μαθητές της τα προσφυγόπουλα που έπαιξαν μουσική, τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί με τους μαθητές του σχολείου.


Εξαιρετική φιλοξενία επιφύλαξαν οι εκπαιδευτικοί που είχαν ετοιμάσει κεράσματα και μικρά δωράκια για τα παιδιά. Μια αξέχαστη εμπειρία για όλους!