Σεμινάρια-εργαστήρια για τις νέες τεχνολογίες στους εκπαιδευτικούς από την ΔΔΕ Λέσβου

Σεμινάρια-εργαστήρια για τις νέες τεχνολογίες


Στο πλαίσιο του έργου προβολής και ανάδειξης του τρόπου χρήσης των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου ξεκίνησε κύκλο σχετικών σεμιναρίων – εργαστηρίων (workshops) προς τους εκπαιδευτικούς.

Το πρώτο εργαστήριο ολοκληρώθηκε, την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2017, με συμμετέχοντες 20 εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων Πληροφορικής και Τεχνολογίας που υπηρετούν σε σχολεία της Λέσβου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΠΕΚ Μυτιλήνης.

Οι ομιλητές, Τριχόπουλος Γιώργος (υπεύθυνος του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Λέσβου – Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών) και Λασκαρίδης Ιγνάτης (εκπαιδευτικός Τεχνολογίας του Γυμνασίου Θερμής με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της ρομποτικής), παρουσίασαν αρχικά την τεχνολογία NFC και τρόπους αξιοποίησής της στην εκπαίδευση. Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση των ρομπότ mBot, τα οποία  αποτελούν άριστο εκπαιδευτικό εργαλείο και παραχωρήθηκαν για τις ανάγκες του εργαστηρίου από το Γυμνασίου Θερμής. Το εργαστήριο έκλεισε με τον προγραμματισμό μικροελεγκτών Arduino.


Επειδή το θέμα ενδιαφέρει και τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πρόθεση της ΔΔΕ Λέσβου είναι να οργανωθούν νέα εργαστήρια στη Μυτιλήνη και στην Καλλονή σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, τα οποία να απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς και των δύο βαθμίδων, ώστε η διάχυση των νέων τεχνολογιών και της ρομποτικής να φτάσει σε όλους τους μαθητές.