Μια διαφορετική ανάσταση στις 15/04/17 στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης ….σε ζωντανή σύνδεση με 6 κάμερες από την ΕΡΤ (ΦΩΤΟ)

Μια διαφορετική ανάσταση στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο reperage στο χώρο μέσα και έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Επάνω Σκάλα, προκειμένου να διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες για τη ζωντανή μετάδοση της Αναστάσιμης Ακολουθίας από την κρατική τηλεόραση.

Ο σκηνοθέτης της ΕΡΤ Απόστολος Τσιτσούλης, συναντήθηκε στο χώρο της εκκλησίας με τον πατέρα Παναγιώτη Δήμου, τους εκπροσώπους της ΕΡΤ στη Μυτιλήνη Αναστασία Σπυριδάκη και Γιώργο Παπαδόπουλο, το Σύμβουλο του Δήμου Λέσβου Δημήτρη Παραδέλλη, τους εκπροσώπους της "ΗΧΩ Α.Ε." Δημήτρη Τσαμουρά και Γιάννης Τσαμουρά κι' εμένα, προκειμένου να συντονιστούμε για την οργάνωση της μοναδικής αυτής βραδιάς, που θα μεταδοθεί με ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση σε όλη την Ελλάδα και θα προβάλλει την πασχαλινή Μυτιλήνη.

Όπως και το περσινό Μεγάλο Σάββατο, έτσι και φέτος, το “Χριστός Ανέστη” θα ψαλθεί πάνω στη θάλασσα του αρχαίου λιμανιού της Μυτιλήνης, σ’ ένα κατανυκτικό και επιβλητικό αναστάσιμο περιβάλλον που θα έχει δημιουργηθεί, με “σκηνικό” τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου με το καμπαναριό, τον αρχαίο λιμενοβραχίονα, τη Μικρασιάτισα Μάνα, το βόρειο τμήμα του μεσαιωνικού κάστρου, τα συντριβάνια φωτός & τα πυροτεχνήματα, τα διάφορα πλεούμενα σκάφη και πολλά άλλα !!! Θα ακολουθήσει προσφορά στους πιστούς της αναστάσιμης κουλούρας και το έθιμο του τσουγκρίσματος των αυγών.

Όπως έχω ξαναπεί, θα χρειαστούν πολλοί εθελοντές, στους οποίους θα ανατεθούν διάφορα "τηλεοπτικά" καθήκοντα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα όμορφο & μοναδικό εορταστικό σκηνικό, μπροστά από τις 6 κάμερες, που θα καλύψουν την Ακολουθία της Ανάστασης. Όσοι πιστοί προσέλθετε, στην επόμενη ανοιχτή συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 και ώρα 8:30 μ.μ. στο Παλαιό Δημαρχείο (Προκυμαία).