Έκθεση από το Εργαστήριο Μουσειολογίας του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας &Επικοινωνίας του Παν. Αιγαίου στη Θεσσαλονίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ξεκίνησε με ιδιαίτερη επιτυχία η έκθεση «ΧΩΡΙΣ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΠΙΡΟΥΝΙ» που διοργάνωσε το Εργαστήριο Μουσειολογίας (Museolab) του Tμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η πρωτότυπη αυτή έκθεση αναδεικνύει τους πολλαπλούς ρόλους που παίζει το φαγητό στον κινηματογράφο, άλλοτε κραυγαλέα και άλλοτε υπαινικτικά, δίνοντας σε κάθε περίπτωση βάθος στην κινηματογραφική αφήγηση.

Η έκθεση αναπτύσσεται στους χώρους του μουσείου, «μολύνοντας» τη μόνιμη έκθεση και χρησιμοποιεί κινηματογραφική γλώσσα: εικόνες, ήχους, στιγμιότυπα από ταινίες και κορυφώνεται σε ένα τραπέζι στρωμένο με «μπουκιές» από το ελληνικό σινεμά.


Η έκθεση, γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Εργαστηρίου Μουσειολογίας του τμήματος πολιτισμικής τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και, πλαισιωμένη με ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις, θα λειτουργήσει μέχρι το καλοκαίρι.