«Εκτός» πάλι η Δημοτική κοινότητα Μυτιλήνης από σημαντικές συσκέψεις- Πυρά Πάνου Πιτσιου προς την Δημοτική Αρχή Λέσβου

Βγάζουν «εκτός» την Δημοτική κοινότητα Μυτιλήνης

ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε. Λέσβου

Από τον τοπικό τύπο πληροφορήθηκε η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης και ο Πρόεδρός της, για τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, παρόντων εκπροσώπων φορέων, μελών της Δημοτικής Αρχής και άλλων τρίτων, με θέμα την παρουσίαση αναμόρφωσης της Πλατείας Σαπφούς, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους επί του προτεινόμενου σχεδίου από τον αρχιτέκτονα και γλύπτη Κώστα Βαρώτσο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης και ο Πρόεδρός της Πάνος Πίτσιος, δεν προσκαλούνται σε ανάλογες διαβουλεύσεις, για σημαντικότατα ζητήματα που αφορούν την πόλη της Μυτιλήνης. Αντιθέτως αποτελεί πάγια και κατ' εξακολούθηση τακτική.

Με δεδομένο ότι αποκλείεται να προσκαλεί ο ίδιος ο Δήμαρχος ή να έχει δώσει εντολή εσκεμμένα να μην καλείται εκπρόσωπος της καθ' ύλην αρμόδιας γεωγραφικής αρχής της πόλης, μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι ορισμένοι "κύριοι" ή "κυρίες" του στενού του περιβάλλοντος, αναλαμβάνουν κατά σύστημα τέτοιου είδους απαράδεκτες πρωτοβουλίες, υπονομεύοντας ουσιαστικά το ίδιο το έργο της Δημοτικής Αρχής.

Υπενθυμίζουμε, ότι η Δημοτική Αρχή και οι θεματικοί Αντιδήμαρχοι, με το ισχύον νομικό πλαίσιο, δεν είναι εκπρόσωποι της πόλης της Μυτιλήνης, αλλά ολόκληρης της Λέσβου. Οφείλουν λοιπόν θεσμικά, όταν προσκαλούν σε ανάλογες συσκέψεις, να σέβονται τις εκλεγμένες Δημοτικές Κοινότητες και τους Προέδρους τους και να μην αυθαιρετούν ασύστολα. Εκτός κι' αν θεωρούν ότι η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης, δεν πρέπει να έχει λόγο στα όσα έργα σχεδιάζονται για την πόλη. Οπότε θα πρέπει να το δηλώσουν δημόσια, ώστε να το γνωρίζουμε τόσο εμείς, όσο και οι δημότες της πόλης.

Τέλος αναρωτιόμαστε, για ποιο λόγο η Δημοτική Αρχή "κόπτεται" για τη διαφαινόμενη κατάργηση των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων, όταν η ίδια αναιρεί και ακυρώνει με τις πράξεις και τις τακτικές της, την ύπαρξή τους ????????

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το συνεχή και συστηματικό παραγκωνισμό μας, ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης δεν θα συμμετάσχει στις αυριανές επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, για το πρόγραμμα των οποίων άλλωστε, επίσης δεν υπήρξε καμία θεσμική ενημέρωση ως είθισται, βάσει του επίσημου πρωτοκόλλου.

Ευχαριστώ,

ΠΑΝΟΣ ΠΙΤΣΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ/Κ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ